“XIAOMI” UKIDA 10 ODSTO RADNIH MESTA Pod pritiskom inflacije kineski tehnološki gigant kreće sa rezovima u odeljenjima sa padom profita

U kineskoj kompaniji Xiaomi započet je niz otpuštanja kojim će radna snaga proizvođača pametnih telefona biti snižena za 10 odsto. Rukovodioci tehnološkog giganta doneli su ovu odluku kako bi smanjili troškove čiji rast podstiče globalna inflacija i restriktivne mere za borbu protiv virusa Covid-19.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Xiaomi 12 light

Foto: Mitar Mitrović / Ringier

Xiaomi 12 light

U kompaniji Xiaomi, najveći proizvođač mobilnih telefona u Kini i treća najveća kompanija u industriji na globalnom nivou (iza kompanija Apple i Samsung), otkaze će dobiti radnici iz različitih sektora poslovanja, među kojima je i odeljenje za proizvodnju vodećih proizvoda, koje tri kvartala zaredom beleži pad i zarade i profita.

Blic preporučuje

Svoje pozicije napustiće i tri rukovodioca kompanije, među kojima je bivši veteran kompanije Qualcomm Vang Sijang (Wang Xiang), navodi se u poruci koju je zaposlenima poslao osnivač i predsednik Odbora kompanije Xiaomi Lej Džun (Lei Jun).

Ove poteze firma povlači pred kraj godine u kojoj je čitav tehnološki sektor pretrpeo veliku štetu, uzrokovanu ograničenjima koja je vlada postavila za internet grupe i koja su dovela do pada profita i masovnih otpuštanja.

(Financial Times)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com