“Zapad, jednostavno, krade od Rusa”

Mnogo ruske imovine jednostavno je ukrao kolektivni Zapad, uključujući i zlatne i devizne rezerve, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Izvor: Sputnjik

EPA/MAXIM SHEMETOV/POOL

EPA/MAXIM SHEMETOV/POOL

“Generalno su mnogo imovine sada jednostavno ukrale određene zemlje koje pripadaju onome što zovemo kolektivni Zapad. Uključujući naše zlatne i devizne rezerve. To su apsolutno nezakonite radnje, one su suprotne međunarodnom pravu i to nije ništa drugo do zadiranje u imovinu, u ovom slučaju na državnu i privatnu imovinu”, rekao je Peskov novinarima, prenosi Sputnjik.

Peskov je dodao da će Moskva tražiti načine da zaštiti svoju međunarodnu imovinu.

“Usvajanje ovakvih odluka… biće još jedan korak u kršenju svih pravila i normi međunarodnog prava. Naravno, tražićemo načine da se protiv toga borimo“, naglasio je on, komentarišući mogućnost predavanja zamrznutih međunarodnih sredstava Rusije u korist Ukrajine.

Lideri Evropske unije su prošle nedelje naložili Evropskoj komisiji da pripremi predloge za korišćenje zamrznutih sredstava Rusije za finansiranje obnove Ukrajine.

Ranije je evropski komesar za pravosuđe Didije Rejnders izjavio da su zemlje EU zamrzle 17,4 milijarde evra aktiva ruskog biznisa i da su ta sredstva neravnomerno raspoređena po celoj uniji.

Trenutno je više od 1.300 fizičkih lica i organizacija stavljeno na spisak sankcija Evropske unije vezano za Ukrajinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com