Zaradio milijarde ali nema kome da ih ostavi: Evo kome će pripasti bogatstvo osnivača čuvene modne marke

Nikolas Pueh, unuk osnivača “Hermesa”, nema naslednike i navodno planira svoje bogatstvo da ostavi svom bivšem baštovanu.

.

Foto: BERNARD BISSON/JDD / Sipa Press / Profimedia

.

Nikolas Pueh, unuk osnivača kompanije “Hermes”, nema dece, samac je, ali ima bogatstvo koje je procenjeno na 9 do 10 milijardi švajcarskih franaka, piše “Euronews”.

S obzirom na to da ima 80 godina, glavni deoničar “Hermesa” planira da navodno svoje bogatstvo ostavi svom bivšem baštovanu, ali pre toga mora da ga usvoji.

Smatra se da on ima udeo između 5 i 6 odsto luksuzne francuske kožne marke “Hermes”. Svoje bogatstvo želi da ostavi bivšem baštovanu i majstoru (51) iz skromne marokanske porodice.

Njegovo bogatstvo se procenjuje na 9 do 10 milijardi švajcarskih franaka, odnosno između 9,4 i 10,4 milijardi evra. Pueh živi u Valaisu u Švajcarskoj, navodno je već preduzeo određene korake za preraspodelu svog bogatstva i angažovao je pravnike koji će mu pomoći u procesu.

Problem je nastao još 2011. godine kada je on već imao sklopljen ugovor sa fondacijom “Isokrates” o nasleđivanju. Oni su za “AFP” saopštili da su tek sada upoznati sa namerom Pueha da poništi taj sporazum, a rekli su i da nisu imali bilo kakve informacije o “alternativnim aranžmanima”.

(Izvor: AFP)

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com