ŽELITE SAVRŠEN POSLOVNI STIL Evo nekoliko ideja koje vam u tome mogu pomoći

Svako ko je u svetu biznisa zna koliko je prvi utisak važan. Ukoliko želite da sklopite posao sa klijentom ili da vas na sledećem velikom sastanku poslovni saradnici shvate ozbiljno, potrebno je nešto više od inovativnih ideja.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: shutterstock

Istina je da su vaša ekspertiza u branši i način na koji poslujete najbitnije stavke koje će vas dovesti do uspeha, ali prvi utisak takođe igra važnu ulogu u krajnjem ishodu.

Naizgled nebitne sitnice kao što su način vašeg govora, stisak ruke, odevna kombinacija ili izbor šminke utiču na formiranje mišljenja o vama koji se kod vaših poslovnih partnera i klijenata odvija nesvesno.

Kako biste maksimizirali vaše izglede za uspeh, potrebno je da na svoje saradnike ostavite pozitivan prvi utisak. U nastavku teksta saznajte na koji način možete poboljšati svoj stil, bez potrebe da promenite ceo svoj garderober.

Uložite u par kvalitetnih komada odeće

Kada je u pitanju poslovni stil, manje itekako ume da bude više. Ovo se ne odnosi samo na izgled vaše odeće, već i na broj komada u koje treba da uložite kako biste dostigli promenu u svom izgledu.

Međutim, kako bi vaša investicija bila pametna, morate se odlučiti za kvalitetne komade odeće, koji će vas dugo služiti. Ovo se odnosi ne samo na materijal od kojeg su odevni predmeti sačinjeni, već i na kvalitet izrade i aplikacija na odeći.

Foto: shutterstock

Kakav god bio vaš trenutni stil, dovoljno je da uložite u samo par pametno odabranih komada odeće, i vaš garderober biće znatno unapređen. Kako biste sebi uštedeli vreme u šopingu, savetujemo vam da kupite kvalitetnu garderobu i veš online, u internet prodavnici renomiranog brenda koji je poznat po svom kvalitetu.

Birajte modele i boje koje vam stoje

Kako biste dobro izgledali u odevnoj kombinaciji, ona mora biti kao skrojena za vas. Koliko god neka odeća izgledala dobro sama po sebi, ukoliko ne odgovara vašem tipu građe, nećete postići željeni efekat.

Kada birate odeću za svoje poslovne kombinacije, birajte modele za koje znate da vam dobro stoje. Ovo se odnosi na dužinu rukava kod bluza, oblik suknje ili haljine, dužinu i užinu pantalona, kao i na to da li ćete odabrati strukirani ili širok sako.

Takođe, obratite pažnju i na dezene i boje odevnih kombinacija, te nemojte birati one koje vas izbleđuju ili koje vam ne stoje. Ukoliko imate specifičnu boju kose poput crvene, pazite da se nijanse odeće slažu i sa bojom vaše kose.

“Business casul” stil

Model same odeće često ume da bude glavna tačka na osnovu koje se odeća deli na poslovnu i onu koja ne može proći kao takva. Iako su se standardi i trendovi u firmama promenili, te se danas u poslovni stil inkorporira sve veći broj ležernih modela, ukoliko preterate u ležernosti, ostavićete loš utisak.

Mnoge firme danas neguju business casual stil odevanja, koji predstavlja spoj opuštenog i poslovnog stila. Međutim, kako znati da li smo preterali u casual delu?

Foto: shutterstock

Osnova business casual oblačenja jeste da kravata i sako nisu obavezni. Međutim, svaki opušteni deo u svojoj odevnoj kombinaciji morate izbalansirati određenim poslovnim.

Klasični primeri ovog stila jesu farmerice uz košulju ili obična majica uz svečanije pantalone. Dakle, ukoliko se odlučite za ležerne pantalone potrebno je izbalansirati ih ozbiljnijim gornjim delom i obrnuto.

Međutim, ne dolaze svi modeli u obzir. Farmerice ne smeju biti pocepane, a obične majice moraju biti jednobojne i bez printa. Što se tiče suknji i haljina, njihova dužina ne sme prelaziti iznad kolena, jer sve iznad toga može delovati neukusno.

Određene kancelarije dozvoljavaju i da u svoj autfit unesete dozu kreativnosti, te je danas popularno videti i kombinaciju farmerki, majice sa šašavim dezenom i sakoa. Međutim, ovakav stil uobičajeniji je za kreativne grane biznisa poput marketinga, te ukoliko radite u banci, verovatno neće proći.

(Izvor: Sve o novcu)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com