“1.500 EVRA I NE MOGU DA IZGURAM MESEC” Poskupljenja iznenađuju i one sa velikim platama: “Jedva smo se pokrpili ove godine”

– Ne znam koliko pojedemo i popijemo, otprilike smo knap, ne idem u minus ali ne ostaje ništa za sa strane + troškovi i prihodi variraju u toku godine pa je septembar kritičan, jedva smo se pokrpili ove godine… Od marta se oseća manjak od oko 100-200 evra mesečno, kompenzovan manjim trošenjem i nešto malo posla sa strane, tako da se nije otišlo u minus ali je morala da se pravi reorganizacija, piše na Redditu jedan naš sugrađanin dodajući: “Imam 1.500 evra mesečno i nije mi taman”.

Piše: Blic

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

.

Foto: shutterstock

.

Nedavno se, među srpskim korisnicima Reddita, pokrenula polemika o tome koliko zarađuju, koliki su im mesečni troškovi, kao i koliko im novca ostane na kraju meseca, i komentari su raznoliki. Na temu su je javili i oni kojima se kućni budžeti poslednjih meseci tope te su primorani da menjaju svoje navike, preko onih kojima je plata pozamašna

– -200 evra od kraja prošle godine svaki mesec, a plata mi se uduplala. Dodajem sa kreditne. Ja ne znam više kako šta sem da počnem banke da pljačkam ili neko od nas četvoro (dvoje malića i dvoje odraslih) da počnu da preskaču obroke. Računi, vrtić su tu negde, ali zato klopa gorivo, lekovi, ubiše, prokomentarisao je jedan korisnik Reddit-a.

– Oko 1.000 evra plata. Računi oko 100, na dva psa potrošim oko 150, na hranu isto oko 150. Još 200-250 na razno (odeća, teretana, gorivo). Ostane oko 300, mada i to ide u fond za veće kupovine kasnije (bela tehnika, veći troškovi kod veterinara i slično), piše u jednom od komentara.

– Do pre par meseci sam izlazio na nulu svakog meseca, dok sam plaćao kiriju, stan. Kredit koji sam uzeo da pomognem roditeljima dok ćale nije imao posao (skoro 4 godine). Sad plaćam to sve isto, plus što opet pomažem svojima jer ćaletov posao nema svakodnevne uplate, plus je sve poskupelo, tako da sam sad u dosta velikom minusu ( i dalje je dozvoljen). Tako da često dolazim u situaciju da kad prvog dodje plata, kad se oduzmu svi troškovi od meseca pre, ostane mi taman za jedan skroman rucak, kaže jedan od njih.

Sa druge strane, na post na Redditu su se javili i oni sa pozamašnijim mesečnim primanjima.

– 1700 evra zarada (bodybuilding trener). 250 ode na hranu. 100 na racune. 70 na benzin, ne vozikam se mnogo. 500 roditeljima da imaju da ne rade. Ostalo pola na cuvanje, pola devojka. Ne trošim mnogo jer delim sa roditeljima kuću, po sprat, a iskreno ne znam ni na šta da trošim pare, zaključio je jedan od Reddit-ora.

– Prosek zarade oko 200.000 mesečno i ostane mi 0 svaki mesec, piše u komentarima.

(Izvor: Reddit)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com