Airbnb će morati da DOSTAVLJA PODATKE EU o broju korisnika

Kompanija Airbnb i druge koje se bave kratkoročnim iznajmljivanjem stanova moraće da dostavljaju nacionalnim vlastima podatke o broju korisnika njihovih usluge i koliko noći borave u iznamljenom smeštaju, prema nacrtu pravila Evropske komisije, javlja Rojters pozivajući se na izvore upoznate s planom.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Tanjug/AP

Podaci će biti pohranjivani na jedinstvenoj ulaznoj digitalnoj stanici dostupnoj svim javnim organima, rekao je jedan od Rojtersovih sagovornika.

Blic preporučuje

Predlog, koji će izvršna vlast EU objaviti sledeće nedelje, deo je nastojanja da se uhvati u koštac sa različitim nacionalnim zakonima u 27-članom bloku koji regulišu poslovanje Airbnb-a i drugih kompanija koje se bave izdavanjem stanova turistima.

(Tanjug)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com