Akcije Goša montaže prodate za 312,3 miliona dinara u blok trgovanju

Oba indeksa Beogradske berze su ojačala za četvrtinu procenta. BELEX15 je zaključen na 829,66 poena, a BELEXlajn na 1.730,09 poena.

ekonomija, berza, analiza, recesija, trgovina, trgovanje, kapital, budzet, mere, analiza, kredit, porez, troskovi, novac, dug, dugovanje, finansije, oporezivanje, euro, dolar, dinar, pixabay

Na Open marketu su najbolji učinak imale akcije “Dunav osiguranja”, koje su, uz rast cene za četvrtinu procenta na 1.202 dinara, istrgovane za 4,6 miliona dinara.

Naftna industrija Srbije je pala za 0,8 posto na 620 dinara po akciji i ostvarila promet nešto manji od 0,6 miliona dinara, dok se proizvođač grejnih tela i štednjaka, Alfa plam iz Vranja, zadžao na nivou od 29.813 dinara, uz realizaciju od nepunih 0,5 miliona dinara.

Cena preferencijalne akcije duvanske industrije “Filip Moris” oslabila je za više od 0,6 odsto na 7.700 dinara, u neveliko trgovanje.

Akcije Goša montaže su u blok trgovanju na MTP tržištu prodate kroz dve transakcije za ukupno 312,3 miliona dinara po ceni od 2.260 dinara.

Učešće stranih investitora u današnjem trgovanju akcijama bilo je simbolično.Državnim dužničkim hartijama nije trgovano na Berzi.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com