Akcionarima milioni: Kompanija m:tel isplatila dividendu

Kompanija m:tel je do decembra ove godine isplatila 37 miliona KM dividende svojim akcionarima.

Izvor: srpskainfo.com

Foto: Baloncici / Shutterstock.com

Foto: Baloncici / Shutterstock.com

A očekuje se da će do 1. januara 2023. biti isplaćeno ukupno 40 miliona KM, uprkos činjenici da je stanje na finansijskom tržištu u celom svetu loše, piše srpska info.

Veoma je važno naglasiti da je, osim malim akcionarima, građanima, m:tel dividendu isplatio i fondovima Republike Srpske kao svojim akcionarima, što svakako ima pozitivan uticaj na poboljšanje životnog standarda građana, odnosno što se ulaže u ekonomiju Republike Srpske. Jednako tako, m:tel je dividendu isplatio i svom osnivaču Telekomu Srbija, saopšteno je iz kompanije m:tel.

Treba napomenuti da je, kako kažu, takođe, m:tel ove godine imao više dokapitalizacija svojih nezavisnih društava, čime je pokazao finansijsku snagu i potencijal da posluje uspešno uprkos svakom ekonomskom potresu.

“m:tel ove godine ima rekordan broj korisnika i cenu akcija, ali je bilo neverovatno zahtevno da se, uz proces investiranja, istovremeno isplate ovoliko visoke dividende. Jako sam ponosna što smo uspeli u tome”, izjavila je Jelena Trivan, generalna direktorka kompanije m:tel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com