Amazon želi da kupi EANakon što je Microsoft kupio Activision Blizzard, navodno se još jedan veliki igrač, koji do sada nije bio previše vezan uz gaming industriju odlučio kupiti jednog od najvećih izdavača i developera video igara.

Prema najnovijim glasinama, Amazon se ozbiljno namerio na kupovinu Electronic Arts-a, kompanija koja je najpoznatija po svojim nogometnim simulacijama iz serijala FIFA.

U istoj informaciji se navodi da je Amazon spreman uskoro dati svoju ponudu za preuzimanje EA, a veliki izdavač video igara nema ništa protiv akvizicije, dakako ako dobije dobru ponudu. Kada znamo da je Microsoft platio 68,7 milijardi dolara za Activision Blizzard, za očekivati je da će Amazon Electronic Artsu takođe dati ponudu koja se ne može odbiti u visini od nekoliko desetaka milijardi dolara.

Nakon što je Amazon kupio prava za live streaming utakmica NFL-a i Premier Lige na svojoj Prime platformi te kada znamo da u svojem vlasništvu ima najpoznatiju platformu za live streaming igara Twitch, ova glasina itekako drži vodu, jer bi akvizicijom Electronic Artsa i njegove franšize sportskih igara, preko noći postao jedan od najvećih igrača u gaming industriji.

Naravno, pre akvizicije će trebati pričekati i mišljenje regulatora za tržišno takmičenje, koji će proceniti da li bi Amazon ovim potezom stekao povlašćeni nedozvoljeni položaj na tržištu video igara. S obzirom na slučaj Microsoft-a i Activision Blizzard-a verujemo da bi to bila samo formalnost.

Sve će naravno zavisiti od toga koliko je novca Amazon spreman da ponudi.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com