Američka privredna komora u Srbiji: Kompanije iz SAD će ulagati uprkos krizi

subota, 29. okt 2022, 20:46 -> 21:41

Izvor: RTS

Velike američke kompanije sve su zainteresovanije za ulaganja u Srbiji, a reč je o tehnološkim kompanijama, kao i onima iz oblasti infrastrukture i energetike. Predsednik Američke privredne komore u Srbiji Stefan Lazarević kaže da će uprkos aktuelnoj krizi u svetu kompanije nastaviti da ulažu u postojeće firme i očuvati radna mesta u našoj zemlji.

Stefan Lazarević je rekao da je Američka privredna komora formulisala četiri prioriteta za koje smatraju da u kratkoročnom periodu mogu da utiču na smanjenje efekta krize, a da u dugoročnom periodu mogu od Srbije da naprave jedno moderno poslovno okruženje koje će privlačiti nove investicije i otvarati nova radna mesta.

“Ta četiri prioriteta su nastavak digitalne transformacije, sprovođenje zelene agende, tačnije agende za energetski čistu i efikasnu Srbiju, unapređenje sistema zdravstvene zaštite i podrška regionalnim inicijativama koje za cilj imaju integraciju Srbije u Evropsku uniju, jedna od takvih inicijativa je Otvoreni Balkan”, istakao je Lazarević.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com