Azijska tržišta: Investitori i dalje strahuju zbog bankarske krize

Azijski indeksi jutros pokazuju da su investitori i dalje oprezni u vezi stanja američkih regionalnih banaka i potencijalne nove krize u finansijskom sektoru.

Oprezno trgovanje na azijskim berzama

Foto: Craig Ruttle / Tanjug/AP

Oprezno trgovanje na azijskim berzama

MSCI indeks azijsko-pacifičkih berzi bio je okorano jutros u plusu 0,7 odsto te na putu da nadoknadi gubitke iz protekla dva dana.

Blic preporučuje

Istovremeno, južnokorejski Kospi bio je u minusu 0,02 odsto, a šangajski SSE 0,7 odsto, dok je australski ASX ojačao 0,3 odsto. Japansko tržiše i dalje je zatvoreno zbog praznika.

Na Wall Streetu su u četvrtak indeksi pali četvrti dan zaredom, što je najviše posledica novog pritiska na nekoliko regionalnih banaka. Najviše je juče pala, više od 50 posto, cena deonice PacWest Bancorpa, nakon vesti da rukovodstvo razmatra strateške opcije, uključujući i prodaju, s obzirom na pogoršanu financijsku situaciju.

Ilustracija, berza

Foto: Seth Wenig / Tanjug/AP

Ilustracija, berza

Cene deonica američkih regionalnih banaka oštro su pale ove sedmice nakon kolapsa First Republic banke tokom vikenda, jer je to pojačalo zabrinutosti investitora oko potencijalne nove krize u finansijskom sektoru.

(Izvor: SEEbiz)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com