Azijska tržišta: Snažan RAST INDEKSA na početku novembra

Azijska su tržišta kapitala u novi mesec ušla snažnim rastom. MSCI Asia Pacific skočio je 1,75 posto, a dobitnike je predvodio honkoški Hang Seng koji je ojačao više od tri posto.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Tanjug/AP

Centralna banka Australije povisila je kamatne stope za 25 baznih bodova drugi put zaredom, u skladu s očekivanjima. S&P/ASX 200 porastao je 1,3%, nastavljajući rasti nakon objave centralne banke.

Blic preporučuje

Deonice u Hong Kongu predvodile su dobitke u regiji nakon što su mesec oktobar zaključili s više od 14 odsto gubitka, krećući se oko najnižih nivoa viđenih od aprila 2009.

Indeks Hang Seng u Hong Kongu porastao je za više od 3 odsto, dok je Hang Seng Tech porastao za 5 odsto. Shanghai Composite u kontinentalnoj Kini dobio je 0,86%, a Shenzhen Component dodao je oko 1,62% nakon što je Caixin proizvodni PMI za tu zemlju iznosio 49,2, nešto bolje od očekivanog.

Nikkei 225 u Japanu bio je viši za 0,15%, dok je Topix porastao za 0,26%. Kospi u Južnoj Koreji takođe je porastao za 1,29%.

Tokom noći u SAD-u, deonice su pale, ali Dow Jones je ostvario svoj najbolji mesec od 1976. i svi glavni indeksi završili su mesec u plusu nakon dva meseca gubitaka.

Sastanak Federalnih rezervi počinje u utorak, a trgovci uvelike očekuju povećanje kamatnih stopa za 75 baznih bodova ove nedelje.

(See Biz)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com