BLIC TEST Xiaomi 12T Pro: ProKamera od 200 megapiksela i jaka baterija

Kada pogledate specifikacije lako biste pomislili da je Xiaomi 12T Pro sve okrenuo ka jakim brojkama. I nije da nije… Ovo je mobilni koji dolazi sa impresivnom kamerom i kvalitetnim ekranom, ali proverili smo i sve ostalo.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Xiaomi 12T

Foto: Ringier

Xiaomi 12T

Telefon Xiaomi 12T Pro je naslednik cele T serije telefona kada je dizajn u pitanju, ali može da se pohvali velikim unapređenjem pre svega u vidu 6.7-inčnog OLED displeja koji ima stopu osvežavanja od 120Hz. Dizajn je dobro poznat i u stilu onog što je trenutno aktuelno, uključujući ispupčenje na kome je postavljena glavna kamera. Mnogima će zasmetati, jer kada se telefon stavi na sto, ne naleže lepo već je poput „klackalice“. Međutim, lepo leži u ruci i sa 8,6 mm debljine i 205 g težine sasvim je prijatan za svakodnevno korišćenje.

Najveći adut ovog modela je trostruka kamera koja ima glavno sočivo od čak 200 megapiksela. Uz nju idu nešto manja sočiva, širokougaono od 8 MP i 2 MP makrosočivo. Rezultat su fotografije i snimci u rangu onoga što je i do sada Xiaomi nudio, dopadljive i jasne slike sa dobrom reprodukcijom boja, finim kontrastima ali i sa dosta detalja. Ništa manje nisu dobri ni video zapisi, stabilizacija je impresivna.

Xiaomi 12T

Foto: Ringier

Xiaomi 12T

Ono što je ispod svega toga je zapravo prava snaga ovog telefona. Pokreće ga odlični i brzi Snapdragon 8 Plus Gen 1 uz opciono 8 ili 12GB RAM a na raspolaganju su i dve verzije telefona sa 128 ili 256GB interne memorije. Taođe, tu je i jaka i izdržljiva baterija od 5.000 mAh koja ide uz brzo punjenje na 120 W. Ona se od nula do 100 odsto puni za manje od pola sata, što je impresivno. Dodajmo i da je telefon dostupan uz Dula SIM i E-SIM karticu.

Generalno gledano, Xiaomi 12T Pro je poput bilo kog drugog modernog smartfona, ali postoji nekoliko sitnica koje idu uz nešto nižu cenu.

Xiaomi 12T

Foto: Ringier

Xiaomi 12T

Na primer, nema opcije za bežično punjenje niti zvanična oznaka za vodootpornost, a ram je umesto od aluminijuma napravljen od kvalitetne plastike, ali je napred odlično zaštitno staklo Gorilla Glass 5. Sve u svemu, ovaj model mogao bi da zada glavobolju konkurenciji u cenovnom rangu do 100.000 dinara (u prodaji za 97.000 dinara), svojim jakim specifikacijama i sasvim solidnim performansama.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com