BLIC TEST Huawei nova 10 Pro: Selfi kamera kao ni jedna druga

Ako je jedna stvar sigurna, onda je to da Huawei ume da napravi lep i upečatljiv mobilni telefon. To su potvrdilii sa nova 10 Pro modelom koji daje novu definiciju uređajima srednje klase. Elegantan dizajn, zanimljive boje, specifično rešenje za modul kamere, ali na testu smo se uverili da nije sve samo u lepom pakovanju.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Huawei nova 10 Pro

Foto: Zoran Ilić / Ringier

Huawei nova 10 Pro

Ovo je telefon sa nizom impresivnih specifikacija. Najvažnija od njih je prilagodljiva prednja kamera sa dvostrukim senzorom, ali i video režim za vlogere kao i 100W Huawei SuperCharge tehnologija koja omogućava potpuno punjenje uređaja za samo 20 minuta.

Huawei nova 10 Pro

Foto: Zoran Ilić / Ringier

Huawei nova 10 Pro

Huawei nova serija je oduvek bila usmerena na dizajn, a 10 Pro je verovatno u vrhu liste najlepših pametnih telefona. Testirali smo model u srebrnoj boji koji na poleđini ima glatki mat premaz na kome se ističe nova logo. Ceo uređaj odlično leži na dlanu a samo kućište je impresivno tanko za takav telefon. Ono što malo odskače jeste ispupčenje gde je smeštena zadnja kamera po kojoj je nova 10 Pro i najprepoznatljivija.

Huawei nova 10 Pro

Foto: Zoran Ilić / Ringier

Huawei nova 10 Pro

Naime, ona je u obliku dvostrukog prstena, nalik na planete i zvezde, odnosno orbite po kojima se kreću. Dodatak, sve je oivičeno zlatnim detaljima koji su za Kineze simbol bogatstva. Ali, da pogledamo prvo prednju kameru.

Selfi kamera je prilično impresivna. Ona je ono što vredi istaći u prvi plan. Dvostruka je, ima 60MP ultraširokugaoni senzor sa autofokusom, detekcijom lica i uglom snimanja od 100 stepeni. Podrška je drugo sočivo od 8MP za slikanje izbliza i ima 2x optički i 5x digitalni zum. Ovo s brojke koje inače viđamo samo kod premijum modela i predstavlja ogroman iskorak za “srednju” kategoriju. Isprobavajući kako sve radi, lako se uoi da je kamra vrlo fleksibilna i zaista dobro radi prilagođavajući se svim zatevima. Ovo će naročito ceniti svi koji se snimaju za Jutjub, Tik Tok ili Instagram jer ovakava kamera je idealna za sve vrste tutorijala.

Huawei nova 10 Pro

Foto: Zoran Ilić / Ringier

Huawei nova 10 Pro

Tako, kod snimanja videa, nova 10 Pro daje mogućnost da se tokom samog snimanja podešava zum i menja od krupnog plana na širi kadar i obrnuto, ali tako da se fokus ne gubi. Tu je i sinhrono zumiranje, odnosno istovremeno snimanje bliskih i dalekih krupnih planova. Na primer ako snimate tutorijal o šminkanju, možete istovremeno da imate snimljen kadar gde se vidi celo lice i drugi kadar gde se vidi detalj na koji ste trenutno fokusirani.

Zadnja kamera je trostruka, sa glavnim senzorom od 50MP. Daje jasne i precizne snike, slike su detaljne, boje prirodne i dlično se ponaša i u noćnim uslovima. Glavno sočivo prati ultraširokougaono od 8MP i dubinski senzor od 2MP.

Detalji o kameri su impresivni, ali ne treba zaboraviti ni da je ovo dosta brz i precizan uređaj koji radi na pouzdanom Qualcomm SM7325 Snapdragon 778G. Nema podrške za 5G, ali su zato tu sve potrebne aplikacije koje dolaze preko AppGallery i Petel Search koji je Huawei maksimalno unapredio.

Još nešto što je ostavilo jak utisak jeste baterija. Ne samo da je jedno punjenje dovoljno za skoro dan i po korišćenja, već je telefon opremljen sa opcijom za brzo punjenje (punjač je uključen u osnoni paket) i to je ono što je postal gotovo obavezno danas – da možete za pola sata da napunite telefon od nula posto do toga da izgurate radeći na njemu celog dana.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com