VOLKSWAGEN PLANIRA DA ULOŽI MILIJARDE U VEŠTAČKU INTELIGENCIJU Ulaganje će biti fokusirano na softver i mikročipove za automobile

Nemački proizvođač automobila Volkswagen rekao je u četvrtak da planira veliko ulaganje u razvoj vlastite tehnologije za autonomnu vožnju u Kini, najvećem svetskom tržištu automobila. VW-ov softversko odeljenje Cariad i njegov budući kineski partner Horizon Robotics potvrdili su u četvrtak da će osnovati zajedničko ulaganje koje će biti fokusirano na softver i specijalizovane mikročipove za autonomnu vožnju.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Martin Meissner / Tanjug/AP

Nemci žele uložiti oko 2,4 milijarde evra (2,3 milijarde dolara) u projekt kao celinu i imati 60% udela u novoj kompaniji.

Blic preporučuje

Ako vlasti odobre, novi bi pothvat trebao započeti u prvoj polovini 2023.

Horizon Robotics, sa sedištem u glavnom gradu Kine, prvenstveno se bavi veštačkom inteligencijom, strojnim učenjem i mrežnim platformama za prometne sisteme.

(See Biz/DPA)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com