Brnabić: Građevinarstvo, industrija i privreda ključne za privredni rast

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda na kojoj je konstatovano da su građevinarstvo, industrija i privreda ključne oblasti za ostvarivanje privrednog rasta.

Ana Brnabić

Foto: Slobodan Miljević / Tanjug

Ana Brnabić

Brnabić je naglasila da bi Srbija 2023. godine trebalo da dostigne privredni rast od 2,5 odsto, a da je za postizanje tog cilja ključna oblast gradjevinarstvo i brže izdavanje lokacijskih i gradjevinskih dozvola, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Blic preporučuje

Predsednica Vlade je istakla da stabilna privreda i kontinuirani rast BDP-a direktno utiču na realno povećanje plata i penzija građana Srbije. Na sednici je bilo reči i o setu ekonomskih mera pomoći usmerenoj ka podizanju životnog standarda građana Srbije.

“Povećanja plata i penzija moguća su zbog stabilne ekonomske politike koju Srbija ima godinama unazad, pa je rast BDP-a ključan za nastavak kontinuiranog rasta ekonomske moći građana Srbije”, ističe se u saopštenju.

Premijerka se osvrnula i na javna ulaganja, koja su važna kako za privredni rast, tako i za živote građana i u tom kontekstu pomenula investicije u škole, bolnice, naučnu infrastrukturu i druge objekte od javnog značaja.

 Premijerka Srbije Ana Brnabić govorila o nvesticijama u škole, bolnice, naučnu infrastrukturu i druge objekte od javnog značaja.

Foto: Robert Getel / RAS Srbija

Premijerka Srbije Ana Brnabić govorila o nvesticijama u škole, bolnice, naučnu infrastrukturu i druge objekte od javnog značaja.

Ana Brnabić je ponovila da je za ostvarivanje većeg privrednog rasta važan svaki projekat i da sva ministarstva, lokalne samouprave i javna preduzeća moraju da ubrzaju aktivnosti, kako bi se ispoštovali rokovi.

Premijerka je posebno izdvojila oblast turizma, čiji potencijal nije do kraja iskorišćen, i najavila povezivanje sa turoperaterima zemalja čiji su gradjani zainteresovani da posete Srbiju, kao njima zanimljivu destinaciju, zaključuje se u saopštenju Vlade Srbije.

(Izvor: Tanjug)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com