Kriptobegunac operiše i iza rešetaka! Zvaničnici iz Seula tvrde da je Do Kvon nakon hapšenja preko lažne firme prebacio 29 miliona evra u kriptovalutama

Južnokorejski tužioci tvrde da je Do Kvon nakon hapšenja u Crnoj Gori prebacio kriptovalute vredne 29 miliona evra preko lažne kompanije.

Do Kvon i nakon hapšenja prebacuje kriptovalute

Foto: Vesna Lalić, Youtube/ CoinDesk / Ringier

Do Kvon i nakon hapšenja prebacuje kriptovalute

Dan Seong-hana, direktor kancelarije tužioca južnog okruga u Seulu, juče je rekao da su suosnivač kompanije “Terra” Do Kvon ili njegova filijala preneli vrednu kripto imovinu, izveštava portal CoinGape, prenosi portal RTCG.

Blic preporučuje

Piše i da korejski tužioci takođe pokušavaju da utvrde gde je završila transakcija kripto sredstava povezanih sa Luna Foundation Guard (LFG).

Seong-han je rekao i da su istrage otkrile da Do Kvon i njegove filijale još uvek drže preko 13 miliona dolara u švajcarskoj banci Signum Bank AG. Tužioci su u Južnoj Koreji podigli optužnice protiv deset ljudi, uključujući suosnivača Terre Danijela Šina, na osnovu istrage o “Terri”.

Do Kvon, hapšenje u Crnoj Gori

Foto: Risto božović / Tanjug/AP

Do Kvon, hapšenje u Crnoj Gori

Crnogorski tužioci ponovo su uložili žalbu na odluku suda o puštanju Do Kvona na slobodu, u predmetu falsifikovanja pasoša. Odluku o žalbi doneće Viši sud.

Portal CoinGape podseća da je u fokusu javnosti poslednjih dana pismo u kojem Do Kvon navodno saopštava detalje o povezanosti sa liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem.

Korejski državljani se u Crnoj Gori terete da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave, za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju od tri meseca do pet godina.

Južnokorejski tužilac, koji vodi istragu o propalom kripto projektu Terra-Luna, saopštio je da osnivač te kompanije Do Kvon treba da bude izručen Seulu radi suđenja. Južna Koreja i SAD su zatražile njegovo izručenje kako bi se suočio sa optužbama u vezi s kolapsom njegove kripto imperije, vredne 40 milijardi dolara.

(Izvor: Tanjug)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com