Brnabić: Litijum najveća razvojna šansa za Srbiju. Ne vidim kako može da oživi projekat Jadar

Brnabić je na pitanje novinara da li dolazak proizvođača baterija Inobat u Srbiju ima neke veze sa iskopavanjem litijuma, odgovorila da „apsolutno nikakve veze nema“.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

*

Foto: Sava Radovanović / Tanjug

*

„Poslovanje te kompanije u Srbiji nema nikakve veze sa eksploatacijom litijuma u Srbiji. Oni će ovde raditi bez obzira šta će biti sa projektom Jadar. Mislim da je litijum ogromna šansa za Srbiju kakvu nikada do sada nismo imali. Norveška je pre otkrića nafte bila jedna od najsiromašnijih zemalja u Evropi, a posle toga jedna od najbogatijih. Ovo je ekvivalent tome.

Odluku o obustavljanju projekta Jadar sam donela zbog političkih napada na predsednika Vučića i SNS pred izbore, ali i dalje mislim da je to najveća razvojna šansa“, istakla je Brnabić dodajući da ne vidi mogućnost da taj projekat oživi.

(Danas)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com