“ČUVAJTE SVOJ NOVAC” Bezos savetuje ljudima da budu oprezni u potrošnji

Osnivač Amazona i milijarder Džef Bezos nedavno je upozorio potrošače i kompanije da bi trebalo da razmotre odlaganje velikih kupovina tokom praznične sezone jer bi mogla uslediti ekonomska recesija.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Džef Bezos

Foto: Tanjug/AP

Džef Bezos

U razgovoru , poslovni lider je savetovao potrošače da čuvaju svoju gotovinu i izbegavaju nepotrebnu potrošnju u narednim mesecima.

Blic preporučuje

Preporučio je američkim porodicama da izbegavaju kupovinu skupih artikala kao što su novi automobili i televizori jer Sjedinjene Države klize u recesiju.

“Ne ulazite u rizične poteze. Samo malo smanjenja rizika moglo bi napraviti razliku za mali biznis, ako se upustimo u još ozbiljnije ekonomske probleme”, naveo je Bezos.

Ako razmišljate o kupovini televizora s velikim ekranom, Bezos savetuje oprez, zadržavanje novca i praćenje situacije, šta će se dogoditi.

“Isto važi i za novi automobil, frižider ili bilo šta drugo. Samo uklonite rizik iz vaše finansijske jednačine”, poručio je milijarder.

Bezos je takođe rekao da “ekonomija trenutno ne izgleda dobro”.

“Stvari se usporavaju. Primećujete otpuštanja u mnogim sektorima ekonomije”, rekao je.

Osnivač Amazona je ranije najavio da će većinu svoje neto vrednosti od 124 milijarde dolara donirati u dobrotvorne svrhe, u cilju borbe protiv klimatskih promena i podrške ljudima koji mogu ujediniti čovečanstvo usred rastućih društvenih i političkih podela.

Bezos nije precizirao koliko svog bogatstva planira da pokloni. Međutim, kada su ga pitali da li će veliki dio svog bogatstva donirati u dobrotvorne svrhe tokom svog života, odgovorio je: “Da, hoću”.

Bezos je trenutno izvršni predsednik Amazona, nakon što je prošle godine odstupio sa svoje prethodne uloge glavnog izvršnog direktora.

(Investitor/CNN)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com