Danas počinje prijava ugostitelja koji žele da ugoste turiste sa vaučerima

Tekst objavljen: 20.12.2022 12:55        

Danas počinje prijava ugostitelja koji žele da ugoste turiste sa vaučerima za subvencionisani smeštaj, saopštilo je Ministarstvo turizma i omladine

Danas počinje prijava ugostitelja koji žele da ugoste turiste sa vaučerima

Ugostitelji se mogu prijavljivati tokom čitavog perioda trajanja akcije šeme dodele vaučera.

“Ministarstvo turizma i omladine poziva sve ugostitelje da se prijave radi realizacije šeme dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima na osnovu Uredbe o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije”, navodi se na sajtu Ministarstva.

Vaučeri se mogu koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera.

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Vrednost vaučera je 5.000 dinara i predstavlja maksimalan iznos sredstava koja korisnik može jednom u toku kalendarske godine koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Postupak prijave ugostitelja, rezervacije i podnošenja zahteva za refundaciju sprovodi se, kako navode u Ministarstvu, preko Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma – E-Turista.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com