Do sada neviđena kamera, jaka baterija i savršen dizajn – šta sve znamo o novim Huawei telefonima

Huawei nas je tokom leta iznenadio sa predstavljanjem čak sedam uređaja: dva telefona, uključujući savitljivi Mate Xs 2, nove slušalice, tablet, dva laptopa. To međutim ne znači da su završili sa premijerama za ovu godinu. Naprotiv!

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

.

Foto: Huawei / Promo

.

U kompaniji Huawei su očigledno bili vrlo vredni. Prvi novitet koji su spremili je serija Huawei nova telefona, nova 10 i nova 10 Pro. Ova dva modela su zvanično predstavljena na sajmu IFA U Berlinu, ali ona prava premijera, sa prilikom da detaljno vidimo i isprobamo oba telefona, tek nas očekuje.

Huawei nova 10 Pro

Foto: Ringier

Huawei nova 10 Pro

Ali, evo onog što smo saznali na prvi pogled u Berlinu. Oba telefona su vrlo elegantna, sa zakrivljenim ivicama i zanimljivim rešenjem za glavnu kameru. Smeštena na poleđini, ona je ovalnog oblika sa glavnim sočivom u sredini. Kamera je oivičena zlatnim detaljima koji će jasno izdvojiti ove uređaje od mora drugih gedžeta na tržištu. Manji model, nova 10, ima ekran veličine 6.67 inača, napred je selfi kamera od čak 60MP koja fotografiše širokugaono, u rasponu od 100 stepeni. Posebno će vas obradovati veliki kapacitet baterije od 4.000mAh.

Huawei nova 10 Pro

Foto: Ringier

Huawei nova 10 Pro

Drugi telefon nova 10 Pro, ima malo veći ekran od 6.78 inača a napred je dvostruka selfi kamera – jedno sočivo ima 60MP a drugo je rezolucije 8MP. I kod nova 10 Pro kamera je istog dizajna s tim što je trostruka. Isto kao i kod modela nova 10, glavno sočivo ima 50MP, ultraširokugaono od 120 stepeni sa 8MP a kao treće tu je dubinsko sočivo od 2MP. Baterija kod ovog modela je takođe veća i ima 4.500mAh a brzo punjenje omogućava da se telefon za samo 10 minuta napuni od 20 do 80 odsto.

Ali, ono što će biti prava poslastica za sve koji su tech entuzijasti jeste nova Huawei Mate 50 serija. I do sada su Huawei telefoni sa oznakom Mate bili njihovi najjači modeli sa najnaprednijim funkcijama, a tako će biti i ovog puta. Iako nemamo zvanične potvrde, dosta se nagađalo oko toga šta nam stiže.

Huawei Mate 50 serija telefona

Foto: Huawei / Promo

Huawei Mate 50 serija telefona

Za sada je poznato da nam stižu Mate 50 i Mate 50 Pro. Huawei uvodi novu modernu narandžastu boju u kojoj će biti dostupna oba modela, a bez sumnje su sve oči uprte u kameru. Ona je smeštena u veliki krug koji je postavljen na sredini poleđine telefona i u oba slučaja je trostruka. Jači model sa oznakom Pro ima sočiva u kombinaciji 50 MP, 64 MP i 13 MP, dok je kod Mate 50 raspored sledeći: 50 MP, periskop telefoto 12 MP i 13 MP za širokougaonu kameru. Poseban akcenat je na tome kako one rade jer glavno i najjače sočivo ima varijabilni otvor blende od f/1.4 pa sve do f/4. Ništa manje nije zanimljiva ni 64MP telefoto kamera koja osim OIS-a ima i RYYB sensor a uz to, opremljena je sa 200x hibridnim zumom. Ove brojke i karakteristike puno obećavaju!

Inače, iako nije potvrđeno, očekuje se da će Huawei Mate 50 Pro imati 6.74″ OLED ekran, sa stopom osvežavanja od 120Hz i rezolucijom od 1212 x 2616 piksela dok je Mate 50 tek za nijansu manji sa 6,7 inčnim displejem. Oba telefona pokretaće brzi Snapdragon 8 Gen 1 čipset uz 8GB RAM a baterije su kapaciteta 4700 mAh kod Pro modela, odnosno 4.460 mAh kod Mate 50.

Inače, Huawei je razvio dodatnu zaštitu za ove telefone. Imaju Kunlun staklo koje sertifikovano 10 puta bolje štiti uređaje od pada nego ranije.

Huawei Mate 50 serija telefona

Foto: Huawei / Promo

Huawei Mate 50 serija telefona

I još jedan dodatak – za sve one koji žele pravi premium ugođaj. Huawei je spremio i Mate 50 Pro Porche Edition.

U svakom slučaju, kao što mnogi vole da kažu – čeka nas vruća jesen, bar kada su u pitanju noviteti sa potpisom Huawei.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com