Dodeljen “Oskar kvaliteta” najboljim kompanijama

“Nelt grupa” je šampion izvrsnosti 2022. godine, a izvršni direktor Robert Jenovai je lider poslovne izvrsnosti. Specijalistička bolnica za rehabilitaciju Banja Koviljača je šampion izvrsnosti, a direktor bolnice Aleksandar Jokić je lider poslovne izvrsnosti za ovu godinu.

“Milenijum tim” je pobedio u kategorijama procesi, tehnologije i rezultati poslovanja, a beogradski “BAK” za strategiju, tržište i korisnike. “ABD prom” je osvojio priznanje za liderstvo i potencijal organizacije.

“Pre četiri ili pet godina kada smo sa ostalim rehabilitacionim centrima iz Srbije išli na pregovore na tržište Austrije, jedino se Banja Koviljača razlikovala pošto je imala te standarde kvaliteta, drugi su bili na početku te priče. I upravo je to ono što su partneri iz inostranstva videli da mi radeći u Srbiji ispunjavamo kvalitete i standarde jedne države Evropske unije i oni su se opredelili da posluju sa nama”, kaže prim. dr Aleksandar Jokić, direktor Specijalističke bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača.

Za poslovanje kompanija, posebno u kriznim vremenima, izuzetno je važno da se brže prilagođavaju i ulažu u kvalitet, kažu stručnjaci.

“Pokazalo se da sve kompanije koje investiraju u svoju infrastrukturu kvaliteta su daleko prilagodljivije i prema krizama i prema svim promenama na tržištu, da bolje komuniciraju i sa svojim potrošačima, ali i sa svojim dobavljačima”, navodi Mihajlo Vesović iz Privredne komore Srbije.

Procenjuje se da u Srbiji ima više od 3.200 sertifikovanih kompanija. Čak 53 odsto takvih kompanija iskazalo je veći profit prošle godine.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com