DVE BANKE U NEMAČKOJ UKIDAJU KEŠ Preusmeravaju poslovanje u digitalni sektor: “Imali smo dva posetioca na sat”

Volksbanka i Raiffeisenbanka u Nemačkoj od 1. decembra ove godine planiraju da ukinu gotovinski promet u svim svojim poslovnicama.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: shutterstock

“Uplate i isplate u poslovnici (šalter i bankomat) ubuduće više neće biti moguće”, stoji u dopisu koji su klijenti primili od Raiffeisenbank Hochtaunusa.

Blic preporučuje

Finansijska institucija koja pripada Volksbanki u osnovi potpuno obustavlja poslovanje s gotovinom za klijente.

Kako kažu iz Raiffeisenbank gotovinska plaćanja i sam gotovinski promet već godinama se konstantno smanjuju, što je vidljivo i na bankomatima.

“Nedavno smo imali samo dva posetioca na sat”, objašnjava Ahim Bruner, izvršni direktor Raiffeisenbank, prenosi portal Bonitet.

Budući da se posebno ponašanje klijenata značajno promenilo poslednjih godina, Volksbanka i Raiffeisenbanka žele da preusmere plaćanje u digitalni sektor.

Bruner smatra i da zatvorena mesta ne bi trebalo nužno da dovedu do gubitaka.

(Fenix Magazin)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com