FOKUS SARADNJE ENERGETIKA I IKT Održana konferencija o unapređenju ekonomskih odnosa SAD i Zapadnog balkana

Sjedinjene Američke Države grade dugoročna partnerstva sa kompanijama sa Zapadnog Balkana, rekao je danas u Beogradu zamenik pomoćnika ministra trgovine SAD za Evropu i Evroaziju, Dejvid de Falko i naveo da ima još prostora za unapređenje odnosa između njegove zemlje i regiona naročito u oblasti energetike i IKT tehnologije.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

.

Foto: Vladimir Šporčić / Tanjug

.

Ocenio je, na konferenciji posvećenoj unapređenju ekonomskih odnosa regiona sa SAD, da su sve zemlje regiona pune potencijala za dalju saradnju sa SAD.

Blic preporučuje

– Svesni smo da razvoj i upotreba novih tehnologija ide ruku pod ruku sa razvojem našeg društva i demokratije. Zelimo da pored privredne saradnje, doprinesemo da region postane i sigurno mesto za buduće generacije – poručio je De Falko.

Privredna komora Srbije u partnerstvu sa Ambasadom SAD u Srbiji, Američkom privrednom komorom (AmCham), uz podršku Komorskog investicionog foruma (KIF ZB6), organizovala je regionalnu konferenciju “Western Balkan Regional Commercial Conference and Busines s-to-Busines s Event”, posvećenu unapređenju ekonomskih odnosa regiona sa SAD.

.

Foto: Vladimir Šporčić / Tanjug

.

Regionalna konferencija pružiće priliku predstavnicima šest privrednih komora Zapadnog Balkana, okupljenim na Investicionom forumu komora WB6, da predstave zajednički potencijal regiona.

Otpravnik poslova u ambasadi SAD u Beogradu Dzon Ginkel rekao je ovom prilikom da SAD gaje veliki optimizam kada je u pitanju razvoj regiona.

– Živimo u povezanom svetu i privrednici žele da koriste veze i da svoj biznis obavljaju neometano – poručio je on.

Ginkel je kazao da je cilj današnje konferencije, kao i saradnje SAD sa ZB, obezbeđivanje povoljnog poslovnog prostora za protok ljudi, roba i kapitala.

(Tanjug)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com