FRANCUSKA VLADA POMAŽE PEKARAMA ZBOG VISOKIH RAČUNA ZA STRUJU Ministar finansija Le Mer: “Kompanije moraju da urade svoj deo”

Ministar finansija Francuske Bruno Le Mer izjavio je danas da kompanije koje se bave snabdevanjem energijom ne čine dovoljno da pomognu pekarama u toj zemlji kako bi se izborile sa rastućim računima za struju.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Goran Srdanov / RAS Srbija

Le Mer, koji ce se kasnije tokom dana sastati sa predstavnicima energetskih kompanija u zemlji kako bi razgovarali o tom pitanju, upozorio je da vlada ima “instrumente da natera snabdevače energijom da ispune svoje obaveze prema državi i kompanijama”.

Blic preporučuje

On, međutim, nije rekao koji bi to instrumenti mogli da budu, niti je imenovao preduzeća na koje cilja.

“Država nece izneveriti nikoga. Država nece izneveriti svoje pekare”, rekao je Le Mer na konferenciji za novinare, ističuci da je kriza nastupila kada je baget, francuski hleb, dospeo na Uneskovu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa u novembru prošle godine.

Dodao je da država čini svoj deo da pomogne pekarima, a da kompanije moraju da urade svoj deo.

Le Mer je takođe rekao da ce država uputiti pismo za 33.000 pekara kako bi im objasnila postojecu i buducu pomoć koju mogu da očekuju.

(Izvor: Reuters, Tanjug)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com