Japanska kompanija otvorila novu proizvodnu liniju u Srbiji

Kompanija Japan tobako internessnel danas je, u prisustvu premijerke Ane Brnabić, pustila u rad novu proizvodnu linije u fabrici u Senti.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Iz kompaniji su najavili pokretanje novog investicionog ciklusa u Srbiji u vrednosti 51 miliona dolara u narednih pet godina za poboljšanje proizvodnje i proširenje kapaciteta kompanije. Vrednost nove proizvodne linije u fabrici u Senti je 16 miliona dolara.

Brnabićeva je istakla da kada japanski investitor negde dođe da investira da se onda i svi ostali investitori iz sveta osećaju komotno da investiraju u tu zemlju. Zbog toga su japanske investicije toliko važne i to u ovim teškim i izazovnim vremenima, naglasila je ona. Navela je da je u periodu od 12 godina Japan investirao u Srbiju skoro tri stotine miliona dolara.

“Japanski investitori su širom sveta, poznati kao investitori koji si najoprezniji, najkonzervativniji i koji kada idu negde da investiraju, dobro se informišu i znaju gde zašto tamo investiraju, kakvo je poslovno okruženje. Znaju da to nije zemlja u kojoj ima korupcije, sistemske korupcije, koja ima efikasnu upravu i koja dodatno investira, vreme, energiju i novac da jača poslovno okruženje”, naglasila je Brnabićeva.

Premijerka je naglasila da je u Srbiji sve veći broj japanskih investicija. JTI u Srbiji posluje od 2006. godine. Nova proizvodna linija će udvostručiti kapacitete kompanije, čime će se znatno uvećati i sam izvozni potencijal fabrike u Senti, a JTI će doprineti većoj vrednosti izvoza od uvoza u ovoj oblasti industrije, tj. povoljno će uticati na spoljno-trgovinski bilans Srbije.

Potpredsednik kompanije JTI Takahiro Kumamoto je najavio nove investicije te kompanije u Srbiji.

“Danas smo predstavili novi investicioni ciklus, koji će značajno poboljšati naše poslovanje u Srbiji, potkrepljeno novim ulaganjima. U narednih pet godina, planiramo investicije vredne 51 milion dolara za poboljšanje proizvodnje i proširenje kapaciteta kompanije. Cilj nam je da stvorimo nova radna mesta, udvostručcimo kapacitete da bismo povećali izvoz, kao i da modernizujemo sam proces proizvodnje”, kazao je on.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je ovom prilikom podsetio da je JTI od dolaska na srpsko tržište investirao više od 180 miliona dolara. Predsednik Skupštine Pokrajinske vlade Ištvan Pastor je kazao da se vrednost ove kompanije ne odnosi samo na tržišno-ekonomsku, već i na to što je ova kompanija proteklih godina mnogo uložila i donirala u osnaživanje lokalne samouprave. Događaju je prisustvovao i ministar trgovine Tomislav Momirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com