Ko je Mihailo Jovanović, kandidat za NOVOG MINISTRA informisanja i telekomunikacija

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija trebalo bi da bude povereno dr Mihailu Jovanoviću, ako predlog premijerke Ane Brnabić danas usvoji Narodna skupština.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Ustupljene fotografije

Mihailo Jovanović je čovek izuzetno profesionalne biografije. U njoj se navodi da je završio Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu kao jedan od najboljih studenata. Doktorirao je teme iz oblasti ekonomskih nauka i docent je za užu naučnu oblast kvantitativne metode.

Blic preporučuje

Od aprila 2017. godine radi kao savetnik za elektronsku upravu u Kabinetu Predsednika Vlade. Direktor je Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu koja je tokom prethodnih godina radila na sprovođenju mnogih aktivnosti u okviru e-uprave.

Oslmislio je, razvio i implementirao nov poštanski tehnološko-informativni sistem. Izgrađeni su regionalni poštansko-logistički centri u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a još neke od veoma uspešnih referenci Mihaila Jovanovića u oblasti elektronske upravu su: uspostavljanje prvih kvalifikovanih sertifikacionih tela za izdavanje kvalifikovanih elektronskih sertifikata i vremenskih žigova u Republici Srbiji, uspostavljanje centralnog sistema elektronskih matičnih knjiga, projekti: „Bebo, dobro došla na svet“, prijavljivanje građana za besplatne akcije i trgovanje hartijama od vrednosti, prijavljivanje građana u postupku podnošenja zahteva za restitucijom i tehničko-tehnološka podrška građanima u procesu digitalizacije TV signala.

Jovanović ima 20 godina profesionalnog iskustva u Telekomu i Pošti Srbije gde je u kontinuitetu poslednjih 14 godina bio u najvišem bordu direktora odgovoran za informacione tehnologije, elektronske komunikacije i razvoj. U periodu od 2014. do 2016. godine, kao član i koordinator Izvršnog odbora Pošte Srbije.

Član je Inženjerske komore Srbije sa licencama odgovornog projektanta i odgovornog izvođača telekomunikacionih mreža i sistema. Dobitnik je nagrade Ministarstva za nauku, tehnologije i razvoj Vlade Republike Srbije 2002. godine na javnom pozivu „za najbolje mlade istraživače i naučnike koji su svojim angažovanjem dali doprinos razvoju nauke i tehnologije, promenama u zemlji, kao i započetim reformama; koji su ostali u zemlji i svojim angažovanjem doprinose njenom sveukupnom bržem razvoju i povezivanjem sa svetom“.

Autor je više knjiga, monografija i trideset stručno-naučnih radova iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, elektronskog poslovanja i ekonomije prezentovanih na vodećim domaćim i međunarodnim konferencijama i u referentnim časopisima.

Neguje porodične vrednosti jer često ističe svoje sinove i suprugu. Potiče iz poznate lekarske porodice.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com