NA SAMITU “OTVORENI SVET” NA ZLATIBORU VIŠE OD 2.500 NAJBOLJIH STUDENATA IZ ZEMLJE I SVETA Događaj u organizaciji Fondacije “Zajedno za mlade – prof. dr Danica Grujičić” počinje 27. oktobra

Na Zlatiboru će se od 27. do 31. oktobra biti održan prvi Međunarodni omladinski samit mladih “Otvoreni svet”, koji će okupiti preko 2. 500 najboljih studenata iz Srbije, zemalja regiona i sveta.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Ringier

U organizacji Fondacije “”Zajedno za mlade – prof. dr Danica Grujičić”, na Samitu će učestvovati najuspešniji studenti iz Srbije i regiona, kao i predstavnici Mađarske, Slovačke, Italije, Španije, Meksika, Brazila, Indije, Kine, Filipina…

Događaj se održava pod pokroviteljstvom Predsednika Republike Srbije, i uz podršku osam ministarstava Vlade Republike Srbije, uz podršku preko 80 goradova I 30 gradova I opština.

Ovim događajem Fondacija nastavlja da okuplja najuspešnije i najperspektivnije mlade ljude, da im pomaže i daje šansu da ostanu u Srbiji, a da pri tom razmenjuju znanja i iskustava sa kolegama iz celog sveta.

U toj misiji, jedan ovakav događaj omogući će studentima iz Srbije da se bolje pozicioniraju u svojim profesijama, razmene iskustva sa kolegama, steknu poslovne i prijateljske kontakte koji će im značiti u daljoj karijeri.

Samit će svečano biti otvoren 27. oktobra, u 19 časova, u zlatiborskom hotelu “Tornik”, gde će se održavati i radni deo skupa koji predviđa 20 panel diskusija na veliki broj tema koje interesuju mlade: startap biznis, kreativne industrije, mediji i digitalizacija, obrazovanje, zdravstvo, kultura, sport…

Preko 100 predavača, istaknutih i uspešnih ličnosti iz pomenutih oblasti, iz javnog i poslovnog sveta preneće učesnicima panela svoja iskustva, otvoriti nove persepektive i podstaći ih na diskusiju. Među njima su ministri, predstavnici državnih institucija, najviši predstavnici privatnog sektora, predstavnici humanitarnih i nevladinih organizacija, rektori domaćih i svetskih Univerziteta, vrhunski umetnici kao što su: prof. dr Danica Grujičić, Emir Kustirica, Božidar Maljković, Vasa Micić…

Pored radnog dela, tu su i brojni programi koji uključuju druženja i sportske aktivnosti.

Međunarodni samit mladih na Zlatiboru od 27. do 31. oktobra biće tih nekoliko dana “otvoreni svet u malom” i samo prvi u nizu sličnih omladinskih i studentskih okupljanja koji Fondacija “Zajedno za mlade – prof.dr Danica Grujičić” planira da organizuje u budućnosti.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com