KOPAONIK SVE VIŠE LIČI NA FAVELU Urbanistički haos vlada, a evo i kako planina sada izgleda (FOTO, VIDEO)

I pored statusa nacionalnog parka, Kopaonik, planina čijom lepotom smo se do nedavno hvalili, sada, ako pogledamo urbanistički haosa koji je zavladao, izgleda kao gradilište.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Kopaonik 080713 RAS foto Aleksandar Dimitrijevic57 preview

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Kopaonik 080713 RAS foto Aleksandar Dimitrijevic57 preview

Nedavno su društvenim mrežama krenule da kruže snimci Kopaonika iz vazduha, i na njima se vidi da i pored svih problema koje stvara, gradnja se nastavlja na vrhu srpske planine.

Kako se može videti na slikama, nauštrb zelenih površina, raste broj hotela, apartmana, lokala i drugih zgrada.

Ipak, kako piše na sajtu infoKOP, ove građevinske sezone se, ako govorimo o izgradnji na Kopaoniku, po prvi put nazire nešto manji obim gradnje nego prethodnih godina.

Ova “hiperizgradnja”, predstavlja i problem za letnju turističku sezonu na Kopaoniku, jer zbog velikih količina građevinskog materijala, oštećenih ulica, šuta, buke i prašine turisti koji posete tu srpsku planinu se suoče sa potpuno suprotnom slikom od očekivane.

Još jedan problem, koji se godinama dešava, je da vlasnici smeštajnih i ugostiteljskih objekata krupni otpad redovno odlažu u kante na šetalištu. Takve kante nisu predviđene za tu količinu otpada, te se brzo napune, a zatim životinje taj isti otpad razbacaju svuda po turističkom centru, piše na sajtu InfoKOP.

(Izvor: Twitter, InfoKOP)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com