Krajem meseca VANREDNI SAMIT ministara energetike EU

Ministri energetike zemalja članica Evropske unije održaće 30. septembra vanredni samit u čijem središtu će biti predlozi mera za ublažavanje posledica rasta cene energenata.

Piše: Tanjug

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Olivier Hoslet/EPA / RAS Srbija

“Ono što počeli prošle nedelje završićemo 30. septembra. Sazvao sam novi vanredni sastanak Saveta za energiju kako bismo razgovarali o predlozima Evropske komisije za prevazilaženje posledica visokih cena energenata”, naveo je na Tviteru češki ministar industrije Jozef Sikela, prenosi Rojters.

Blic preporučuje

Evropska komisija namerava da odustane od uvođenja gornje granice cena ruskog gasa, ali ne i od plana o uvođenju poreza na višak profita energetskih kompanija, navodi se u dokumentu koji je procurio u javnost.

Predlog propisa u koji je Gardijan imao uvid, ne sadrži ni ograničenje cene ruskog gasa niti uvoznog gasa, nakon što države članice prošle sedmice nisu mogle da se dogovore o ograničenjima.

Očekuje se da će EU nametnuti dodatne poreze na visoke profite kompanija za fosilna goriva, uz posebno ograničenje prihoda proizvođača električne energije sa niskim sadržajem ugljenika.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com