ENERGETSKA KRIZA TRESE EU Na nemačkom “Google” pretrage za “ogrevno drvo” eksplodirale

Čini se da u Evropi postoji pravi razlog za zabrinutost jer embargo na ruski gas i naftu izaziva neugodna iznenađenja za krajnje potrošače.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Shutterstock / Ringier

Zbog skoka cena prirodnog gasa i struje Evropljani se bore za alternativnim izvorima energije, piše portal finbold.com.

Blic preporučuje

U međuvremenu, u Nemačkoj, Google pretrage za „Brennholz“ (ogrevno drvo) su eksplodirale u poslednjih nekoliko meseci jer cene struje rastu sve više.

Foto: Shutterstock / Ringier

Problemi sa strujom

Štaviše, Vil Rajnd, osnivač i izvršni direktor kompanije GraniteShares pridružio se Kitco Nevs-u kako bi razgovarao o energetskoj krizi u Evropi. Rajnd je ukazao da alternativni izvori energije nisu došli dovoljno brzo da nadoknade probleme koji se vide na evropskim energetskim tržištima.

„U Velikoj Britaniji i delovima velikog dela Evrope jednostavno nije bilo ulaganja ili ozbiljnog nedostatka ulaganja u tradicionalni razvoj, posebno u naftu i gas. U poslednjoj deceniji to je zapravo samo pogoršanje stvari.”

Takođe je dodao:

„Rešenje koje su vaši političari posebno pokušali u poslednjih nekoliko godina jeste da unaprede održivije izvore energije, posebno zelene izvore energije. U Velikoj Britaniji, na primer, mnogo solarne energije, posebno energije vetra, ali to nije došlo dovoljno brzo i na bilo koji način, u obliku ili obliku, u ovoj vrsti veličine koja je potrebna da se nadoknade ovi gubici koje vidimo u tradicionalnim izvori energije.”

Foto: shutterstock

Nuklearna energija u pomoć

Štaviše, Rind veruje da nuklearna energija polako dobija na zamahu uprkos tome što su je političari decenijama podmetali na stub. Ulaganje u ovaj sektor, prema njegovim rečima, moglo bi da isplati dividende u vidu održive zelene energije.

Aktuelna energetska kriza će svoje prave efekte pokazati posle zimskih meseci kada dođe do mogućeg uništenja potražnje među potrošačima. Tek kada se to dogodi, destrukcija potražnje bi mogla da počne da obara inflaciju, ali će cene energije igrati ključnu ulogu u ovom procesu.

Čini se da je na kraju za evropskog potrošača jedina preostala strategija u ovom trenutku da se zgrči, stegne poslovični kaiš i traži alternativna rešenja za grejanje kako bi preživeo hladnu zimu koja dolazi.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com