LORIST od 28. septembra do 2. oktobra

Na ovogodišnjem LORIST-u više od 100 izlagača predstaviće bogatu ponudu iz oblasti lova, ribolova, sporta i turizma. U sklopu LORIST-a održaće se i Sajam ekologije, koji ima za cilj da podigne svest o primarnoj selekciji otpada. Pored edukativnog dela, posetioci će moći da kupe rasadni materijal, lekovito bilje i brojne proizvode od kože.

lorist

“Ono što je novina je da pored Hale 1, pored Avale koje su tradicionalno, koje predstavljaju izlagački deo, ove godine smo uključili i Master halu, gde će biti prilike za sve naše posetioce da pogledaju štand na kome se država Srbija i Ministarstvo poljoprivrede pojavilo na svetskoj izložbi trofeja u Budimpešti prošle godine”, kaže Slobodan Cvetković, direktor Novosadskog sajma.

“Vojvodinašume” obeležavaju dve decenije postojanja i ove godine će na otvorenom prostoru postaviti Lovačku kuću, u kojoj će posetioci moći da degustiraju specijalitete od divljači. Tu će naravno biti i sekači sa motornim testerama, koji će pokazati svoje veštine u brzoj obradi drveta.

“I ove godine organizujemo američki trap. Tako ćemo i ove godine, a jedino će biti razlika da smo se potrudili da napravimo još bolji štand, prošle godine to je bilo od 80 do 160 kvadrata a sad naš štand će biti na tri sprata i 307 kvadrata”, kaže Roland Kokai, direktor JP “Vojvodinašume”.

Iz Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu kažu da su podržali tu manifestaciju, jer se na taj način promoviše razvoj lova, i dodaju da je ove godine za tu privrednu granu izdvojeno oko 75 miliona dinara.

“U tom prethodnom periodu utvrđeno je 157 lovišta, tako da smo na neki način ne samo uticali na razvoj lovstva već i zaštiti divljači i njenih staništa, što smatram da je isto bitno jer ima veze sa jednom temom na ovom sajmu koji se odnosi na ekologiju”, kaže Petar Samolovac, pomoćnik Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu.

Kapije Novosadskog sajma biće otvorene za posetioce od srede do nedelje, a cena pojedinačne karte iznosiće 350 dinara.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com