Mask zbog kupovine Tvitera prodaje još deonica Tesle

Tekst objavljen: 09.11.2022 16:25        

Posle završetka akvizicije Tvitera vredne 44 milijardi dolara, Ilon Mask je prodao akcije svoje kompanije Tesla u iznosu od najmanje 3,95 milijardi dolara. U pitanju je 19,5 miliona akcija poznate kompanije koja proizvodi električne automobile

Mask zbog kupovine Tvitera prodaje još deonica Tesle


Da podsetimo, zbog ove kupovine, ekscentrični milijarder je prošle godine prodao akcije Tesle u vrednosti od 22 milijarde dolara, a ove godine u aprilu vrednosti od osam milijardi a u avgustu od sedam milijardi. Sada se na taj spisak može dodati još skoro četiri milijarde dolara. Pored svega navedenog, za kupovinu Tvitera morao je da se osloni i na neke svoje poslovne partnere kao što su investitori u kripto menjačnicu Binance i saudijski princ Alvalid bin Talal. Ovaj saudijski biznismen i njegova kompanija „Kingdom holding“ kupili su akcije Tvitera za 1,89 milijardi dolara, što ih čini najvećim akcionarom posle Maska.

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Plan vlasnika Tesle je, naravno, da zaradi od nove investicije, ali da bi to učinio on mora da racionalizuje poslovanje Tvitera. Taj proces je započeo otpuštanjem skoro polovine zaposlenih da bi se potom ispostavilo da neke od inženjera nije trebalo otpustiti pa im je ponovo ponuđen posao. Ovaj potez nije ulio veliko poverenje javnosti u novo rukovodstvo Tvitera. Zbog svega navedenog ali i nagađanja da bi na toj društvenoj mreži ubuduće moglo doći do gušenja slobode izražavanja, mnogi korisnici Tvitera počeli su seobu na druge društvene mreže.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com