Koliko brzo banke mogu da vam odobre kredit?

Tekst objavljen: 09.11.2022 16:55        

Krediti se danas odobravaju mnogo brže nego pre samo nekoliko godina

Koliko brzo banke mogu da vam odobre kredit?

Brzina odobrenja kredita već neko vreme nije tema. Zašto? Pa zato što se krediti odobravaju istog dana, a banke ubrzanje ovog procesa često koriste u marketinške i propagandne svrhe, pa se reklamiraju da je baš kod njih najbrže dobiti kredit.

Dakle, krediti se danas odobravaju istog dana, pa je čekanje od, primera radi, nedelju dana, koje je bilo aktuelno do pre samo nekoliko godina danas stvar prošlosti.

Zbog toga se danas akcenat više stavlja na procenu kreditne sposobnosti svakog (potencijalnog) klijenta. Pa tako kreditno sposobnim klijentima kredit biva odobren već istog dana, ako ispune uslove koje banke traže. Koji su uslovi koji važe u većini banaka, možete saznati na ovom linku.

Dakle, bez obzira da li tražite keš kredit ili kredit za refinansiranje – procedura je manje – više ista. Ako ispunjavate uslove – novac će na računu biti već istog dana. Ili možda sutradan, ukoliko ste banku posetili pred kraj radnog vremena.

Sa stambenim kreditima je situacija nešto drukčija. Zbog toga što je reč o specifičnom kreditnom proizvodu, koji se otplaćuje duži niz godina – procedura za njegovo odobrenje od strane banke traje nešto duže, pa ponekad zna da potraje i nekoliko nedelja.

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Dakle, pošto je sa napretkom tehnologije i ovo pitanje stavljeno sa strane, fokus pri kupovini kredita se prebacuje na nešto drugo, a to je razumno zaduživanje.

Šta je razumno zaduživanje?

Ukratko, to je ona situacija kada znate za šta tačno uzimate kredit i kada znate da vaša će vaša mesečna primanja moći da podnesu otplatu kredita, a da vam pritom ne otežaju život do mere da ne možete da sastavite kraj sa krajem svakog meseca.

Sumirano, ova vrsta zaduživanja podrazumeva:

  • jasan cilj zbog kojeg se kupuje kredit od banke
  • jasna računica – možete da platite ratu kredita i da živite normalno
  • jasan plan za nepredviđene okolnosti – u slučaju da, primera radi, ostanete bez posla, imate dovoljno novca da možete redovno da plaćate rate kredita makar šest meseci.

Kada se razumno zadužujete, onda vam nijedan keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit neće predstavljati problem u životu. A Kamatica savetnik zna gde ćete proći najjeftnije ako vam treba bilo koji od ovih kredita.

Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika

Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com