Momirović: U Srbiji postoji kontinuirana snabdevenost tržišta

On je to rekao na prvom radnom sastanku sa predstavnicima kompanija najvećih maloprodajnih lanaca u Srbiji, koji čine oko 90 procenata domaćeg tržišta.

momirović

Cilj je da se kroz saradnju pravovremeno rešavaju svi izazovi na tržištu, rekao je ministar.

Sastanku su prisustvovali predstavnici najvećih maloprodajnih lanaca u Srbiji (domaći trgovački lanac – DTL, PTP DIS, Delez Srbija, Mercator S, Univerexport, Lidl, Gomex, Veropoulos, Aroma marketi, Aman, Metro Cash&Carry, Društvo trgovaca Novi Sad), predstavnici Privredne komore Srbije kao i predstavnici sektora tržište inspekcije resornog ministarstva, saopštilo je Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine.

Privući što više španskih investitora

Poslovni forum Srbija – Španija okupio je danas oko 150 privrednika u Beogradu, a ministar spoljne i unutrašnje trgovine Tomislav Momirović poručio je da je ekonomski cilj Vlade Srbije da privuče što više španskih kompanija, kako bi investirale i razvijale poslovanje na teritoriji naše zemlje.

Takođe, rakao je da je strateški cilj Srbije da domaće kompanije nastupe na španskom tržištu.

Ministar je izrazio nadu da će ovaj skup doneti konkretne rezultate i nove poslovne ugovore.

“Želim da izrazim nadu da će bilateralni razgovori privrednika koji će uslediti i uspostavljanje kontakata doprineti konkretizaciji interesa, mogućnosti i modaliteta buduće poslovne saradnje, tako da će na sledećem sličnom zajedničkom okupljanju moći da govore o pozitivnim rezultatima koji su u međuvremenu postignuti”, rekao je Momirović.

On je poručio da će Vlada Srbije pružiti podršku domaćim privrednicima da nesmetano razvijaju svoje poslovanje, povećavaju konkurentnost i osvajaju tržišta van nacionalnih granica.

Momirović je ocenio da je nivo političkih odnosa Srbije i Španije izuzetno visok, a da postoji i značajan prostor za unapređenje ekonomske saradnje dve zemlje, naročito u oblasti trgovinske razmene i investicija.

Naveo je da je u prethodnih devet mešci ukupna robna razmena u celoj prošloj godini iznosila 912,3 miliona evra, sto je, naglasio je, dosadašnji rekord u odnosima dve zemlje.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com