Uskladištili smo 667 miliona kubnih metara gasa

“Mi u naša četiri skladišta, jedno naše i tri iznajmljena, imamo trenutno 667 miliona kubnih metara gasa. Da sutra preseku, ili naprave sabotažu, pa se ponovo prave ludi, iako se zna ko je izveo sabotažu u Baltiku, pa se svi pravimo blesavi da ne bi škodili interesima zemlje, mi bi preživeli, a za druge ne znam” naglasio je Vučić.

gasovod,ukrajina

Na pitanje za uštedu energije odlaganjem grejne sezone Vučić je kazao da su to male uštede kada se pogleda zemlja.

“Ušteda od 50 miliona evra za 15 dana je mala za jednu zemlju, ali svakako je bolje da smo uštedeli nešto nego da to nismo. Pitam se čemu grejanje po ovakvom vremenu”, kazao je on.

Vučić je istakao da je priča oko odlaganja grejne sezone usled toplih vremenskih prilika pokazala svu zlobu i pakost kod nekih ljudi koji svojoj zemlji žele uvek da napakoste”, objasnio je on.

Vučić je kazao da nema problema u sistemu grejanja.

Očekuje nas paklena zima cena energenata u Evropi, Srbija se pripremila

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nas očkujue paklena zima zbog rasta cena energenata u Evropi, ali da se Srbija dobro pripremila i obezbedila rezerve gasa.

“Za pet do sedam dana počinje hladnije vreme i tada počinju da se troše rezerve gasa u Evropi. Juče je cena gasa bila svega 219, a danas je 450 dolara za 1.000 kubnih metara. Svaki dan će sada to da raste, jer prvi kubni metri kada počnu da cure iz skladišta, a nema novog dotoka, cena odmah skače i to odmah povećava cenu struje”, upozporio je Vučić nakon što je na vojnom poligonu Pasuljanske livade prisustvovao vojnoj vežbi “Manevri 2022”.

Precizirao je da je na evropskom tržištu juče cena struje bila 156 evra, a danas je već 240 evra po megavat satu.

“Hoću samo da vam kažem da to na dnevnom nivou ide i po 50 odsto gore. Tako da će biti pakleno teška zima. Naša zemlja se dobro pripremala. Juče sam zamolio Momirovića da lično obiđe sva skladišta, ja stvarno ne mogu da stignem”, rekao je Vučić.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com