Momirović: Valjaonica bakra strateški važna za Srbiju

“Nije nikakva tajna da rat na istoku Evrope, energetska kriza i drugi izazovi koji prate političku nestabilnost na globalnom nivou utiču na sve industrije, a bez industrije nema perspektive, nema industrijskog rasta, rekao je Momirović.

momirovic

On je dodao da će država nastaviti da podržava investitore da nastave sa ulaganjima i proizvodnjom u ovoj izuzetno važnoj kompaniji.

“Mislim da smo locirali ključne izazove. Valjaonica je dosta oslonjena na neke druge kompanije koje se bave rudarskom industrijom u našoj zemlji. Zajedničkom akcijom ćemo dovesti do toga da još više podržimo industriju u Zlatiborskom okrugu, dodao je Momirović.

Desimir Nikitović iz Vajaonice bakra rekao je da je razgovarano o važnim infrastrukturnim projektima iz oblasti energetske efikasnosti.

Mi planiramo veliku solarnu elektranu koja će biti izgrađena u ovoj fabrici. Razgovarali smo oko cene struje i drugih energenata koji su bitni za poslovanje ove fabrike, ali i o drugim infrastrukturnim projektima koje smo ranije sa mnistrom pokrenuli dok je bio ministar saobraćaja o rešavanju problema za uključenje sa magistrale, rekao je Nikitović i dodao da je bilo reči i o carinskoj zoni koja je ključna za ovaj region i koja bi mogla još da se proširi i unapredi.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević istakla je da je ponosna što jedna ovakva kompanija posluje upravo u Užicu.

Grad Užice je u prethodnom periodu bio nekoliko puta u poseti ovoj kompaniji i dogovorili smo se za nekoliko projekata koje treba zajedno sa njima da realizujemo i tu smo uvek da damo podršku za rešavanje nekih dobrih ideja, predloga i projekata, istakla je gradonačelnica Užica i dodala da će i dolazak autoputa ubrzati investicije u gradu i celom okrugu.

Valjaonica bakra iz Sevojna izvozi oko 85 dsto svojih proizvoda ona je strateški vazna za Srbiju, jer kompletno snabdeva namensku industriju, čak 40 odsto proizvodnje odlazi u namensku industriju, a plan je da te brojke budu još veće.

Poslovanje prošle godine je bilo veoma uspešno, zapošljavaju 1200 radnika, a samo prošle godine primljeno je 120 novih.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com