Na projektu Sahalin 1 prekinuta proizvodnja nafte i gasa

Proizvodnja nafte i gasa na projektu Sahalin 1 je prekinuta, saopštio je gubernator te oblasti Valerij Limarenko govoreći na Dalekoistočnom energetskom forumu.

Izvor: Sputnjik

Ilustracija: Shutterstock/Alexander Knyazhinsky

Ilustracija: Shutterstock/Alexander Knyazhinsky

On je podsetio da je kompanija “Ekson neftegas ltd” u aprilu obavestila o smanjenju obima proizvodnje, pozivajući se na okolnosti više sile.

“Obim proizvodnje nafte i kondenzata za sedam meseci ove godine skoro je prepolovljen u poređenju sa istim periodom prošle godine. A trenutno je proizvodnja nafte prekinuta”, rekao je Limarenko.

Očekuje se da će Sahalin 1 na kraju godine proizvesti 4,2 miliona tona umesto planiranih 8,9 miliona tona, prenosi Sputnjik.

Smanjenje je planirano i za gas, jer je kompanija obustavila njegovu proizvodnju od 16. septembra, zaključio je gubernator.

“Ekson neftegas ltd je filijala američkog naftnog i gasnog giganta Ekson mobajla. Početkom marta korporacija je objavila da namerava da se povuče iz projekta Sahalin 1.

Ovaj projekat se realizuje pod uslovima sporazuma o podeli proizvodnje. Operator projekta sa 30 odsto udela je “Ekson neftegas ltd”, Rosnjeft ima 20 odsto, japanski Sodeko – 30 odsto, a indijski ONGC 20 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com