Na sajmu u Diseldorfu požeški “Imold” jedini brani boje Srbije i regiona

Proizvode i ideje visoke tehnologije, koji nastaju u Požegi i Priboju izvoze na četiri kontinenta. Na najvećem i najvažnijem sajmu u toj oblasti u Diseldorfu iz Srbije jedino je prisutna kompanija Gorana Jankovića, koji namerava da to promeni.

“Da animiram ljude da razmišljaju na tu temu, da eventualno za tri godine mi zajednički imamo paviljon Republike Srbije, što bi bila prava stvar. Velika želja je da ja to predstavim da i cela Srbija ima dobrih firmi, koje će učestvovati i pokazati šta mogu i šta znaju”, poručuje Goran Janković, generalni direktor “Imold” Požega.

Takav zajednički nastup imaju mnoge zemlje.

Pedro Pereira, predsednik “SET” grupacije iz Portugala, kaže da je ta zemlja mala, tako da ih zajednički nastup petnaest kompanija, pod istim brendom čini jačim i uspešnijim.

“Imold” šalje sliku Srbije u svet 

U svetu robotike i visokih tehnologija, Požežani uvek privuku pažnju i tradicionalnim ukusima.

“To je da kažem iz svih krajeva Srbije. Posebno iz Zlatiborskog okruga. Ja mislim da smo poslali neku pravu sliku nas u svet”, ocenjuje Nevena Vidaković iz sektora nabavke “Inmolda”. 

Direktor prodaje nemačkog “Manera” Ralf Vurstlin ističe da su iz požeške kompanije definitivno drugačiji u odnosu na sve sa kojima posluju širom sveta.

“Približili su nam i ukusima Srbiju, tako da poslujemo i prijatelji smo deset godina”, kaže Vurstlin.

Na Sajmu u Diseldorfu požeška kompanija jedina brani i boje regiona.

Sedam decenija Sajam u Diseldorfu predstavlja najsavremeniji put progresa. Ovde nije važno da li je neka kompanija iz malog grada, poput Požege, već da izbori svoje mesto i svrsta se među tri hiljade najboljih svetskih kompanija. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com