NBS: Ne ulažemo devizne rezerve u kriptovalute

“Informacije koje su iznete na tviteru, a tiču se pominjanja NBS u dokumentu koji je objavljen na internet prezentaciji američke advokatske kancelarije Stretto, su potpuno netačne i predstavljaju neznalačko i zlonamerno izvrtanje činjenica”, navodi NBS.

narodna, banka, srbije

Dodaje se da se NBS pojavljuje u dokumentu objavljenom na internet prezentaciji te advokatske kancelarije koji se odnosi na stečajni postupak američke kompanije Celsius Network LLC i drugih kompanija koje su pružale usluge u vezi sa virtuelnim valutama, a u kom se NBS navodi na listi lica/institucija kojima je Stretto, kao punomoćnik, uputio putem pošte Obaveštenje o stečaju navedenih kompanija.

NBS obaveštava da joj se nijedna od navedenih kompanija nije obraćala radi pokretanja postupka licenciranja za pružanje usluga povezanih s virtuelnim valutama, kao i da NBS nije imala bilo kakvu komunikaciju ili saradnju s navedenim kompanijama tim ili nekim drugim povodom.

“Takođe, Obaveštenje o stečaju koje je, prema navedenom dokumentu upućeno, između ostalog, i NBS, nikada nam nije dostavljeno”, ističu u NBS.

Kako navode, jedna od pretpostavki je i da se NBS, kao i neke druge institucije, nalaze na spisku onih kojima su upućena obaveštenja kao nadzorni organi u oblasti digitalne imovine jer, dodaje se, pojedina lica koja su posedovala digitalnu imovinu preko navedene platforme imaju veze sa Srbijom.

NBS dodaje i da je od navedene američke advokatske kancelarije zatražila pojašnjenje zašto se nalazi na navedenoj listi.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com