Nelt otvorio fabriku u Angoli

Fabrika slatkih proizvoda Candy Factory, čiji je suvlasnik Nelt LDA, član srpske Nelt grupe, svečano je otvorena u Luandi u Specijalnoj ekonomskoj zoni.

Foto: Nelt grupa

Foto: Nelt grupa

Svečanom događaju prisustvovao je veliki broj zvanica iz Angole i Evrope, uključujući i Ministra industrije i trgovine, Victora Fernandesa, koji je zajedno sa suvlasnicima simbolično presekao vrpcu nove fabrike, navodi se u saopštenju kompanije.

“Investicije u novu fabriku su preko 20 miliona evra. Trenutno zapošljavamo 90, a očekujem da će za dve godine posao u fabrici pronaći preko 150 radnika. Sa proizvodnim kapacitetom od 6 700 tona godišnje, dnevna proizvodnja brzo će premašiti 15 tona bombona, lizalica i žvaka”, izjavio je Boris Mačak, izvršni potpredsednik Nelt grupe za afrička tržišta.

Nelt grupa posluje u Angoli, Zambiji i Mozambiku, gde zapošljava preko 500 ljudi. Bavi se distribucijom svojih brendova Neoplanta i Fabrike dečije hrane i proizvoda globalno prepoznatih korporacija, kao što su P&G, Mars, Nestle, Colgate, Heineken, SC Johnson, Dr Oetker, Ferrero, Beiersdorf i druge.

Globalno, Nelt grupa se sastoji od 18 kompanija koje posluju na 12 tržišta u Evropi i Africi sa 4.500 zaposlenih.

Foto: Nelt grupa

Foto: Nelt grupa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com