Putin potpisao: Ipak 2023.

Ruski predsednik Vladimir Putin produžio je na 2023. godinu važenje ukaza o ograničenjima u spoljnoj trgovini koja se odnose na pojedine proizvode i sirovine.

Izvor: Sputnjik

EPA-EFE/ALEXEI BABUSHKIN / SPUTNIK / KREMLIN POOL

EPA-EFE/ALEXEI BABUSHKIN / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Ograničenja su uvedena kao odgovor na aktivnosti neprijateljskih zemalja, prenosi Sputnjik.

Izmene su unete u predsednički ukaz od 8. marta 2022. godine br. 100 “O primeni posebnih ekonomskih mera u oblasti spoljnoekonomske aktivnosti u cilju bezbednosti Ruske Federacije”. Deo ukaza “do 31. decembra 2022. godine” zamenjen je rečima “do 31. decembra 2023. godine”.

Odgovarajući ukaz objavljen je na zvaničnom portalu pravnih informacija.

Pored ovoga, prema Putinovom nalogu, Rajfajzen banka, Unikredit banka, Sitibanka i OTP banka uključene su u spisak od 45 banaka, sa kojima je poslovanje dozvoljeno samo na osnovu posebne dozvole.

Ruska Vlada je u martu usvojila spisak robe koja podleže izvoznim ograničenjima. Ograničenja su, konkretno, uključivala tehnološku, telekomunikacionu i medicinsku opremu, transportna vozila i poljoprivrednu mehanizaciju, električnu opremu.

Vlada je precizirala da je izvoz ove robe privremeno ograničen u sve strane zemlje, osim država članica Evroazijske ekonomske unije, Abhazije i Južne Osetije. Ova mera je, kako je istaknuto u saopštenju Vlade, neophodna za obezbeđenje stabilnosti na ruskom tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com