Njujork komjuniti banka doživela pad akcija za 25 odsto i… …

NjUJORK – Njujork komjuniti banka (NYCB) danas je doživela pad akcija od 25 odsto, na ispod četiri dolara po jedinici, nakon što je ponovila nižu kvartalnu zaradu za 2,4 milijarde dolara.

 Zbog toga je ova američka banka zamenila svog izvršnog direktora i odložila objavljivanje ključnog godišnjeg izveštaja, preneo je Si-En-Bi-Si. Američka televizijska mreža navodi da je u celoj ovoj situaciji verovatno najveći strah imaju investitori u vezi sa komercijalnim nekretninama i nedostacima koje je banka prijavila kada je reč o lošem nadzoru u ključnom aspektu svog poslovanja, portfelju krediti.

 Ekonomski analitičar Stiv Mos rekao je da ovakva situacija može dovesti do toga da troškovi kredita budu viši tokom dužeg perioda. (NYCB)  se nalazi očigledno oteženoj situaciji u vreme kada se približava godišnjica prošlogodišnjih bankarskih previranja, piše Si-En-Bi-Si. Tada je kriza pogodila banku Silicijumske doline, a američke vlasti su morale da intervenišu u vezi sa garancijama depozita klijenata.

S druge strane, smatralo se da je (NYCB)  bio jedan od dobitnika u toj situaciji nakon što je kupio glavni deo Signačer banke, koja je takođe bila pogođena krizom, dodaje Si-En-Bi-Si, prenosi Tanjug.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com