NOVI POSLOVI SRBIJE I EGIPTA Dva sektora se posebno ističu

Srbija i Egipat imaju kapacitete, da pored već započetih zajedničkih projekata, razvijaju i nove i to u sektoru inovativnog zdravstva i putne infrastrukture, istaknuto je danas na sastanku Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije (PKS) i privredne delegacije Egipta. Ovi projekti kao što su mobilne bolnice, najsavremenija saobraćajna signalizacija i putna zaštitna oprema uskoro će biti predstavljeni i poslovnoj zajednici Egipta.

Piše: Blic

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

.

Foto: Privredna komora Srbije / Ustupljene fotografije

.

Kako je istaknuto, gotove mobilne bolnice sa kompletnom infrastrukturom predstavljaju inovaciju i budućnost u sektoru zdravstva i unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga, a efikasno mogu da odgovore na savremene izazove sa kojima se svet suočava. Egipatskim privrednicima je predstavnjen projekat WorldWide Hospitals koji obuhvata ove mobilne bolnice, a prva bolnica već je u izgradnji u Pančevu. Za ovakve bolnice već su zainteresovane Holandija, neke zemlje Mediterana i Indonezija, a egipatski privrednici ocenjuju da inovacije ovoga tipa predstavljaju vrhunski tehnološki napredak i unapređenje kvaliteta zdravstva.

Srpske kompanije takođe mogu da ponude kvalitetna i primenljiva rešenja u oblasti saobraćaja kao što su inovativna saobraćajna signalizacija, zaština oprema, kao i drugi projekti u oblasti opremanja puteva.

O sve intezivnijim ekonomskim odnosima Srbije i Egipta govori i saradnja naše dve kompanije Eliksir grupe i Sigme sa egipatskim partnerima. Eliksir grupa dogovorila je saradnju sa vodećom egipatskom kompanijom za eksploataciju i istraživanje rude fosfata Misr Phosphate Company (MPCO), koja podrazumeva zajedničke aktivnosti počev od eksploatacije novih rudnih polja u oblasti Crvenog mora, preko razmene znanja i tehnologija do izgradnje zajedničke fabrike u Egiptu.

Kompanija „Sigma“ iz Crvenke potpisala je dva memoranduma o razumevanju sa kompanijama „Technical Chemical Laboratories“ i „Rampex“ iz Kaira sa kojima će u Egiptu osnovati zajedničko preduzeće za proizvodnju ekoloških dezinfekcionih sredstava.

„Sigma“ će iz Srbije izvoziti njenu tehnologiju a zajedničkim ulaganjem (joint venture) sa dve egipatske kompanije, koje zapošljavaju 14.000 ljudi u tamošnjoj hemijskoj industriji, srpski proizvodi za dezinfekciju biće prisutni na tržištu celog afričkog kontinenta.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com