Novi problem. Rešenje: Zujalice i katanci na namirnicama FOTO

Britanci se iz dana u dan suočavaju sa rastućom ekonomskom krizom, štrajkovi su non-stop…

Izvor: Blic, Slobodna Dalmacija, Mirror

Ilustracija: Shutterstock/ThamKC

Ilustracija: Shutterstock/ThamKC

Krađe u prodavnicama porasle su za 18 odsto u odnosu na prethodnu godinu, a njihova inflacija je u decembru dostigla rekordnih 14,7 odsto, prenosi Blic.

Hrana se masovno krade i iz supermarketa, a ono što je donedavno bilo nezamislivo postalo je svakodnevnica u londonskim radnjama: zbog ogromnih gubitaka na novčanim primanjima, trgovci su masovno počeli da stavljaju katance i zujalice na brojne prehrambene proizvode, čak i na mleko, sir i jaja.

Do sada smo takvu zaštitu videli samo na luksuznim tehničkim proizvodima i odeći, ali da će osnovne životne namirnice biti zaključane, a to je već nešto novo.

U poslednje vreme najviše se krade meso šnicle. Kako piše Miror, u Tesko prodavnici u centru Londona počeli su i da zaključavaju frižidere. Stavili su im katance kako bi sprečili mušterije da sami uzmu meso i sprečili potencijalne lopove da ga ukradu i kasnije jeftino preprodaju.

Na frižider su stavili tablu na kojoj se kupci pozivaju da se jave prodavcima ako im zatreba komad mesa, a sličnu praksu uvele su i druge prodavnice širom Velike Britanije.

Tako su prodavci u Aldijevoj radnji u istočnom Londonu objasnili novinaru Hariju Valopu zašto su odresci “dostupni samo na zahtev”.

“Ako ih razotkrijemo bez zaštite, odmah se kradu”.

Stručnjaci kažu da je problem ozbiljan i da bi kradljivci bifteka mogli da koštaju prodavnice i do 15 odsto njihovog profita.

Profesor Džošua Bamfild iz Centra za istraživanje maloprodaje rekao je da su lopovi ciljali na odreske jer ih je tako lako prodati.

“Mogu da ih prodaju od vrata do vrata ili, ako uzmu dovoljno, da ih prodaju kafanama”, kaže on.

Fotografije pančete i kobasica pod ključem masovno se objavljuju na Tviteru.

“Ovo mora da je šala”, komentarišu ljudi…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com