Paušalcima stižu rešenja o porezima

Preduzetnici paušalci dobiće u elektronskom obliku u periodu od 19. do 23. januara rešenje o utvrđenim obavezama za porez i doprinose za 2023. godinu.

Izvor: Tanjug

Foto: shutterstock, Andrey_Popov

Foto: shutterstock, Andrey_Popov

Ovu imformaciju je danas objavila Poreska uprava Republike Srbije (PURS)

Na sajtu PURS-a navodi se da je izvršen obračun poreza na prihode od samostalne delatnosti i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za 2023. godinu, za vlasnike samostalne delatnosti koji porez na prihode od samostalne delatnosti i doprinose za obavezno socijalno osiguranje, plaćaju na paušalno utvrđeni prihod.

“Poreska uprava će dostavljanje rešenja o utvrđenim poreskim obavezama preduzetnicima paušalcima, kao i izveštaja o načinu utvrđivanja paušalnog prihoda, vršiti u elektronskom obliku, postavljanjem u poresko sanduče, u periodu od 19. do 23. januara 2023. godine, posredstvom portala Poreske uprave (ePorezi)”, navodi PURS.

Novoosnovani preduzetnici paušalci će najkasnije 48 sati od registracije u APR dobiti izveštaj o načinu utvrđivanja paušalnog prihoda i rešenje o utvrđenoj obavezi u elektronskom obliku, u poresko sanduče posredstvom portala ePorezi.

Rešenje se smatra se dostavljenim danom postavljanja na portal Poreske uprave, shodno odredbama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Za pristup portalu Poreske uprave neophodan je kvalifikovani elektronski sertifikat, koji izdaje pet sertifikacionih tela – MUP, JP Pošta, PKS, Halcom, E-Smart Systems.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com