Pošte Srbije s Amazonom o saradnji i mogućnostima za povoljnije cene u regionu

Zoran Đorđević, v.d. direktora JP “Pošta Srbije”, izvršni direktor Nebojša Marković, direktorka Funkcije usluga Bojana Nikolić i zamenik direktora Funkcije poštanske mreže Viktor Kostić, razgovarali su s predstavnicima kompanije Amazon u PKS o potencijalnoj saradnji.

Razgovarano je o tome da cene poštarina za ovaj region budu pristupačnije i duplo niže od dosadašnjih, tako da proizvodi poručeni preko Amazon platforme budu povoljniji krajnjim kupcima.

Predstavnici Amazona su upoznati i sa zakonom po kojem su pošiljke vrednosti manje od 50 evra oslobođene od carine, uz plaćanje PDV-a.

Između ostalog, na sastanku je bilo reči o budućnosti elektronske trgovine i saradnji Amazona i Pošte Srbije u tom segmentu, budući da je ta američka multinacionalna tehnološka kompanija fokusirana upravo na elektronsku trgovinu.

Predstavnici Amazona borave u Beogradu na regionalnom skupu Western Balkan Regional Commercial Conference and Business-to-Business Event, koji organizuje Privredna komora Srbije u partnerstvu s Ambasadom SAD i Američkom privrednom komorom, uz podršku Komorskog investicionog foruma.

Konferencija se održava u okviru posete Srbiji i Crnoj Gori Trgovinske misije Vlade SAD, koja okuplja i 27 američkih kompanija sa fokusom poslovanja na informaciono-komunikacionim tehnologijama, energetici i čistoj tehnologiji.

Više od 160 regionalnih kompanija imalo je priliku da održe B2B sastanke sa istaknutim američkim kompanijama.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com