“POTREBNA SU NAM ISKUSTVA AMERIČKIH KOMPANIJA” Ministraska Đedović i ambasador Hil o produbljivanju saradnje Srbije i SAD u energetici: “Američki investitori zainteresovani za ulaganje”

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović razgovarala je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Kristoferom Hilom o bilateralnim odnosima i produbljivanju saradnje dve zemlje u oblasti energetike.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Ustupljene fotografije

– U trenucima kada se ceo svet suočava sa energetskom krizom, Srbija je opredeljena da pokrene veliki ciklus investicija u energetsku infrastrukturu kako bi obezbedila energetsku nezavisnost u izazovnim godinama koje su pred nama. Istovremeno veoma smo angažovani na diversifikaciji izvora snabdevanja gasom, ali i naftom – izjavila je ministarka Đedović.

Blic preporučuje

Podsetila je da je u toku rad na strateškim dokumentima kojima će biti definisani koraci smanjenja negativnih uticaja energetskog sektora na životnu sredinu.

– Posvećeni smo unapređenju saradnje sa SAD u energetskom sektoru i potrebna su nam iskustva američkih kompanija, koje su već pokazale interesovanje da učestvuju u važnim projektima u oblasti obnovljivih izvora energije – naglasila je ministarka.

Foto: Ustupljene fotografije

Ambasador Hil je čestitao ministarki na imenovanju i izrazio uverenje da saradnja dve države u oblasti energetike može biti značajno unapređena.

– Američki investitori su zainteresovani za ulaganje u nove i tehnološki savremene energetske kapacitete u Srbiji, pre svega u oblasti obnovljivih izvora energije – istakao je Hil.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com