Privredna komora Srbije i RAS vode 29 kompanija u Pariz na sajam prehrane

SIAL je jedna od najvećih međunarodnih sajamskih manifestacija prehrambene industrije, a među 7.200 izlagača biće 29 iz Srbije koji će biti u dva paviljona, navodi PKS koja je sa Razvojnom agencijom Srbije organizator učešća.

SIAL se organizuje svake druge godine, a posle pandemijske pauze od četiri godine na njemu će biti izlagači iz 119 zemalja sa više od 400.000 proizvoda

hrana, dzem, tegla, kuhinja, slatko, pekmez, pixnio


“U hali “Nacionalnih ekspozicija i regiona sveta biće promovisani gotovi proizvodi iz Srbije dok će u Specijalizovanoj hali biti smrznuti proizvodi”, navodi PKS.

Dodaje se da je tržište Francuske veliki potencijal za privrednike Srbije, kao i iskorak ka zemljama Severne Afrike koje su trgovačkim vezama usmerene ka francuskom tržištu.

Među srpskim izlagačima su pored kompanija iz Beograda i firme iz Bečeja, Arilja, Požege, Leskovca, Kruševca, Kraljeva, Crvenke, Valjeva, Kanjiže, Niša, Mionice, Kragujevca, Prijepolja, Čačka i Selenče.

Oni će predstaviti smrznuto voće i povrće, niskokalorične džemove, voćni namazi sa 100 odsto voćem, granole, zamenska mleka, hladno ceđeni sokovi, med, sušeno i čokoladirano voće.

Interes potencijalnih kupaca očekuje se i za konditorske proizvode iz Srbije, dečiju hranu i proizvode od tartufa.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com