Osnovan regionalni centar za rešavanje građevinskih sporova

Centar pod nazivom CDRC radiće po ugledu na zemlje sa razvijenom praksom u vođenju građevinskih sporova.

gradjevina, gradnja, gradiliste, 1, radovi

CDRC centar će raditi kao neprofitna organizacija uz podršku vrhunskih profesionalaca iz ACES-a sa bogatim iskustvom, kako u pravnoj sferi tako i na nekim od najvećih gradilišta u Evropi.

Centar je osmišljen kao vrlo agilna organizacija sa adekvatnijom strukturom troškova i četiri glavne linije usluga: arbitraža, medijacije, postupci komisije za adjudikaciju i postupci veštačenja, saopštio je ACES.

“Postoji više eminentnih i renomiranih institucija na globalnom nivou koje se bave alternativnim rešavanjem sporova, kao što su, između ostalih, međunarodni centri za arbitražu u Parizu, Njujorku, Singapuru, Londonu i Beču. Međutim, nijedna od tih institucija nije specijalizovana isključivo za pružanje usluga rešavanja sporova u oblasti građevinarstva. Iz tog razloga smo osnovali Centra za rešavanje sporova specijalizovan za oblast građevinarstva (CDRC), sa sedištem u Beogradu i koji bi u početku svoj rad usmerio prevashodno na region Balkana”, rekao je potpredsednik UO Udruženja inženjera konsultanata Srbije Nikola Matić.

Kako je rekao, uz podršku vrhunskih profesionalaca, pravnika i inženjera konsultanata biće omogućeno pružanje efikasnih, ekonomičnih i profesionalnih usluga arbitraže, medijacie i adjudikacije, kao i ekspertskih usluga specijalizovanih za sporove u oblasti građevinarstva.

CDRC okuplja, kako je navedeno, proverene profesionalce sa decenijskim radnim iskustvom u građevinarstvu i najboljim advokatskim kancelarijama, omogućava da oni zajedničkim radom pruže efikasne, obavezujuće i nepristrasne usluge za sporove u oblasti građevinarstva.

Cilj osnivača je da centar, sa sedištem u Beogradu, služi kao primarni regionalni centar za Zapadni Balkan, a ubrzo i za druge međunarodne sporove širom Evrope.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com